Da se rizik u uređenju interijera ponekad isplati, dokazuje plava kuhinja jedne Zagrepčanke koja svakog gosta mami svojom vedrinom, a vlasnicu svakog dana iznova oduševi.

Galerija +0 Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u pastelnu boju

Nakon što je sedam godina živjela u Švedskoj, Matea Gečević 2019. vratila se u Hrvatsku i stan u kojem je živjela prije selidbe.

Čitavo to vrijeme u glavi je vrtjela film kako će jednom kada se vrati urediti čitav stan, a prisjeća se i kako je na Pinterestu vidjela fotografiju plave kuhinje koju nije mogla izbaciti iz glave.

I tada je odlučila svoje želje sprovesti u djelo.

Zajedno s mamom nacrtala sam kuhinju, a sve ostalo odradio je najbolji stolar u Zagrebu, koji igrom slučaja živi u zgradi preko puta mene. Vrlo je teško naći dobrog stolara, očito sam imala dobru karmu, kaže nam Matea.

Čitav proces, od crteža do gotovog proizvoda, trajao je tri mjeseca. Dakako, ono po čemu je kuhinja najposebnija i što plijeni pažnju pratitelja njezina profila home_stories na društvenim mrežama svakako je svijetloplava boja, koja odiše vedrinom.

Uvijek me zabavlja izraz lica ljudi kad prvi put uđu kod mene u stan i vide kuhinju. Možda nije stil koji bi svatko odabrao, ali svakako nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a to sam upravo i htjela – da kuhinja ima taj wow-efekt. Treba se zabaviti; ne treba uvijek igrati na sigurno. Pa što onda ako se osjećaš kao na dnu bazena dok kuhaš, sa smiješkom zaključuje Matea Gečević

Kako u svome domu stvoriti kuhinju pastelnih boja?

1. Naglasite elemente

Kuhinja će najveću promjenu doživjeti ako ormarići (i gornji i donji) budu u pastelnim bojama. Tako će upravo elementi postati fokusna točka čitave prostorije.

2. Kombinirajte pastelne boje s neutralnima

Kako bi kuhinja istovremeno imala razigran, ali i elegantan dojam, kombinirajte pastelne boje s neutralnima. Primjerice, zid ili pločice neka budu bijeli, a radne površine u prirodnim bojama drva ili također bijele. Tako ćete izbjeći zagušenost prostora i dobiti na dojmu prozračnosti.

3. Dodajte kuhinjske aparate jednostavnih linija

Kako već sama pastelna boja privlači pozornost, kuhinjski aparati poput štednjaka i hladnjaka trebali bi biti što ravnih i jednostavnijih linija. Birajte elemente od nehrđajućeg čelika za dašak suvremenog dizajna ili one u bijelim bojama ako želite zadržati pomalo retro izgled.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju