Da se rizik u uređenju interijera ponekad isplati, dokazuje plava kuhinja jedne Zagrepčanke koja svakog gosta mami svojoj vedrinom, a vlasnicu oduševi svakog dana iznova.

Galerija Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u pastelnu boju Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 8 Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 7 +4 Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 6

Nakon što je sedam godina živjela u Švedskoj, Matea Gečević 2019. vratila se u Hrvatsku i stan u kojem je živjela prije selidbe.

Čitavo to vrijeme u glavi je vrtjela film kako će, jednom kada se vrati, urediti čitav stan, a prisjeća se i kako je na Pinterestu vidjela fotografiju plave kuhinje koju nije mogla izbaciti iz glave.

I tada je odlučila svoje želje sprovesti u djelo.

Zajedno s mamom nacrtala sam kuhinju, a sve ostalo odradio je najbolji stolar u Zagrebu koji igrom slučaja živi u zgradi preko puta mene. Užasno je teško naći dobrog stolara, očito sam imala dobru karmu, kaže nam Matea.

Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 7 Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 7 (Foto: Privatna arhiva)

Čitav proces, od crteža do gotovog proizvoda, trajao je tri mjeseca, a sve je bilo završeno baš netom početka pandemije.

Dakako, ono po čemu je kuhinja najposebnija i što plijeni pažnju njenih pratitelja na društvenim mrežama profila home_stories svakako je svjetloplava boja koja odiše vedrinom.

Uvijek me zabavlja izraz lica ljudi kad prvi put uđu kod mene u stan i vide kuhinju. Možda nije stil koji bi svatko odabrao, ali svakako nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a to sam upravo i htjela – da kuhinja ima taj wow efekt. Treba se zabaviti; ne treba uvijek igrati na sigurno. Pa što onda ako se osjećaš kao na dnu bazena dok kuhaš sa smiješkom zaključuje Matea Gečević

Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 5 Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 5 (Foto: Privatna arhiva)

Kako u svome domu stvoriti kuhinju pastelnih boja?

1. Naglasite elemente

Kuhinja će najveću promjenu doživjeti ako ormarići (i gornji i donji) budu u pastelnim bojama. Tako će upravo elementi postati fokusna točka čitave prostorije.

2. Kombinirajte pastelne boje s neutralnima

Kako bi kuhinja istovremeno imala razigrani, ali i elegantni dojam, kombinirajte pastelne boje s neutralnima. Primjerice, zid ili pločice neka budu bijeli, a radne površine u prirodnim bojama drva ili također bijele. Tako ćete izbjeći zagušenost prostora i dobiti na dojmu prozračnosti.

Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 4 Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 4 (Foto: Privatna arhiva)

3. Dodajte kuhinjske aparate jednostavnih linija

Kako već sama pastelna boja privlači pozornost, kuhinjski aparati poput štednjaka i hladnjaka trebali bi biti što ravnih i jednostavnijih linija. Birajte elemente od nehrđajućeg čelika za dašak suvremenog dizajna ili one u bijelim bojama ako želite zadržati pomalo retro izgled.
 

Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 3 Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u nesvakidašnju boju - 3 (Foto: Privatna arhiva)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju