Pet godina nakon hvaljenog koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture na kojem je promovirala drugi studijski album "Haze", Irena Žilić se vraća u dvoranu iz koje je sve i krenulo

Pred zagrebačku publiku vraća se 13. listopada s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja. Sada je otkriveno i tko će joj biti predgrupa.

Prije Irene, na pozornicu Tvornice stiže jedan od najtalentiranijih hrvatskih kantautora, Matija Habijanec - The Marshmallow Notebooks.

Matija Habijanec, poznatiji kao The Marshmallow Notebooks iza sebe ima trinaest albuma koje je sam napisao, producirao i objavio.

Jedan je od najkvalitetnijih hrvatskih kantautora i autor jednog od najboljih hrvatskih albuma The Marshmallow Notebooks. S nestrpljenjem se očekuje objava novog albuma Destruction. Ima i mali, nezavisni i neprofitni label Noisy Night Records za koji su objavljena neka sjajna imena.

Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena Žilić je bila support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u Tvornici kulture.

Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a upravo njezin singl The Moon objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu Blackest Blue prošle godine.

Pjesma The Moon inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić Haze, nominiranog za nagradu Porin.

Irena je i vlasnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

Posljednje izdanje, EP Small Hours, Irena je objavila u ožujku 2020. godine. Limited edition EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog brka, a Small Hours možete pronaći i na svim digitalnim servisima.

Irena Žilić u Tvornici kulture Irena Žilić na sceni je već 10 godina (Foto: Zrinka Magazin)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju