Ostani doma upozorenje je koje na svakoga drugačije utječe. Najvažnije je shvatiti da smo mi ti koji možemo okrenuti nastalu situaciju u svoju korist. Vrijeme kod kuće možete iskoristi u nekoj od ovih aktivnosti i uz zabavu raditi na sebi.

Galerija +0 Laptop i ruke

1. Pogledajte predstave za koje ranije možda niste imali vremena

Određena su kazališta svoje predstave i balete prebacila u online svijet i ponudila ih besplatno kako bi razveselila sve nas, a mi možemo razveseliti njih prateći njihov sadržaj. Za sve one koji su s tugom gledali otkazivanje već rasprodanih predstava i baleta ovo je došlo kao spas, a ako ste pak jedan od onih koje odlazak u kazalište ne veseli, ovo bi vam mogla biti prilika da se zaljubite u daske koje život znače. Na internetu se ograničeno vrijeme mogu pronaći i mjuzikli s Broadwaya, stoga nikako ne propustite pogledati tu svjetski poznatu atrakciju. Svoje vrijeme možete upotpuniti i čitajući besplatne e-knjige ili istražujući nova digitalna rješenja. 

2. Okrenite se digitalnim rješenjima i naučite sve o njihovim prednostima

Ako ste dosad odbijali uživati u prednostima digitalnih rješenja jer vas je bilo strah upoznavanja s ''alatima budućnosti'', sada je vrijeme da im date šansu. Ona su napravljena kako bi olakšala život i prilagodila se ljudskim potrebama, a uglavnom najviše štede vrijeme. Više gotovo ne postoji područje za koje nećete pronaći online edukaciju, klasičan šoping mnogi su već zamijenili onim na webu, a industrija koja je među prvima primijenila nove digitalne tehnologije jest ona financijska.

Stoga svoje vrijeme možete iskoristiti tako da pronađete online edukaciju po želji, naručite namirnice preko web-trgovine ili ušećete u virtualnu poslovnicu i tako riješite papirologiju. Da, virtualna poslovnica danas je stvarnost, a u njoj možete riješiti gotovo sve što banka nudi, pa i podići kredit ili otvoriti račun. No ako ste u digitalnom svijetu početnik, uvijek možete krenuti malim koracima i prvo se upoznati s mobilnim ili online bankarstvom.

3. Raščistite dom

Ako smo nešto mogli naučiti iz ove situacije, onda je to da materijalne stvari dolaze i prolaze. Sad je pravo vrijeme da se oprostite od svih onih prevelikih ili premalih komada odjeće koje ste čuvali za svaki slučaj. Prođite kroz kuhinju ili izbu i sve što vam ne treba stavite u kutiju koju ćete kasnije proslijediti. U dnevnom boravku i spavaćoj sobi prijeđite pogledom po policama i uklonite sve nepotrebne stvari kako biste se osjećali aktivnije.

4. Postanite kulinarski virtuoz

Društvenim mrežama već kruže zezancije o tome koliko se brzo kile nakupljaju kada ste doma u izolaciji. Neprestano grickanje i manjak kretanja nekima će uzeti svoj danak, no to ne trebate biti vi. Dobro je kod izolacije to što napokon svaki dan imate priliku jesti domaću i toplu hranu, a ne podgrijanu u mikrovalnoj.

Isto tako, prilika je to da postanete kreativni u kuhinji. Inspirirajte se jednostavnim receptima s tek nekoliko sastojaka u kojima ćete se izvještiti i nakon toga postati pravi kulinarski virtuoz. Naučite peći svoj kruh, sočni kolač za kojim je poludio internet, tjesteninu s prejednostavnim brzinskim umacima ili zdravu paštetu od tune od samo tri sastojka. Ideja je bezbroj u bespućima interneta.

5. Vježbajte kod kuće

Virtualni treninzi bili su hit i puno prije globalne krize uzrokovane koronavirusom i sveopće izolacije. Oni imaju mnogo prednosti: ne morate stalno dolaziti na određeno mjesto, treneri su vam uvijek dostupni i sustavno pratite svoj napredak. Za introverte to je jedan od omiljenih načina vježbanja, a ovih dana postat će i jedan od najprihvatljivijih za sve. Za razliku od ureda, sada se od kompjutera svako malo možete dići i napraviti seriju vježbi za leđa ili istezanja a da vas nitko ne gleda čudno, što bi vjerojatno vaše kolege u uredu činile.

Iako se na prvu (i s obzirom na točku prije) čini da je u izolaciji teško ostati fit, ovo je odlična prilika da se okušate u svim treninzima koji se nude online. Joga za istezanje, pilates za jačanje leđa, crossfit ili tabatha trening za snagu, zumba ili ples za izbacivanje viška energije - ovo je prilika da isprobate što vam najbolje leži.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju