Odluka o prekidu trudnoće jedna je od najtežih s kojom se žena može susresti. Pritom ne pomaže ni činjenica da je pobačaj i dalje tabu-tema o kojoj se rijetko javno raspravlja s ciljem iskazivanja potpore, a žene koje progovore o tome i podijele svoje iskustvo nailaze na osude.

Zbog neopravdanog osjećaja srama i velike boli s kojom se najčešće nose same, žene koje se odluče na prekid trudnoće uglavnom skrivaju svoju priču.

Upravo zato toliko jako odjeknu priče poznatih žena koje se usude priznati da su bile na pobačaju. Jedna od njih sada je i Britney Spears.

Justin Timberlake i Britney Spears Justin Timberlake i Britney Spears (Foto: Afp)

Pop-ikona 24. listopada izdaje svoje memoare pod nazivom The Woman In Me, a u jednom od objavljenih odlomaka iz knjige priznala je da je tijekom veze s Justinom Timberlakeom zatrudnjela.

Trudnoća je bila iznenađenje, ali za mene to nije bila tragedija. Toliko sam voljela Justina. Uvijek sam očekivala da ćemo jednog dana imati obitelj. To bi samo bilo puno ranije od onoga što sam očekivala. Ali Justin nije bio sretan zbog trudnoće.

Rekao je da nismo spremni imati dijete u svojim životima, da smo premladi. Da je odluka bila samo moja, nikad to ne bih napravila. Ali Justin je bio toliko siguran da ne želi biti otac. Do današnjeg dana, to je jedna od najmučnijih stvari koje sam iskusila u svom životu, rekla je Britney.

Britney Spears i Justin Timberlake Britney Spears i Justin Timberlake (Foto: Afp)

Justin i Britney 1999. su započeli vezu. Britney je tada imala 17, a on 18 godina. Prekinuli su početkom 2002. godine.

I glumica Kerry Washington nedavno je podijelila svoje iskustvo.

Kerry Washington Kerry Washington (Foto: Afp)

U svojim kasnim 20-ima donijela sam tešku i vrlo privatnu odluku o pobačaju. Kao žene, imamo pravo same odlučivati što će se događati s našim tijelima, našim životima i našom budućnosti. Također je na nama da odlučimo kada ćemo, kako i s kim podijeliti svoju priču.

I dok sam, kao glumica, ponosno portretirala ženu koja ostvaruje svoje pravo na izbor, u stvarnom životu nikad nisam javno pričala o svom pobačaju. Moj sram i neugoda inspirirali su privatnu tišinu koja je skrivala moju osobnu istinu i napravila od mene suučesnicu u kulturi tajnovitosti koja posramljuje žene, naša tijela, naš odabir i našu moć.

Međutim, dok sam pisala svoje memoare, shvatila sam koliko je važno otvoreno razgovarati o našim iskustvima koja smo skrivali u mraku jer u trenutku kada to napravimo, oslobađamo i sebe i jedna drugu, zaključila je Kerry.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju