Božić je pred vratima, a pronalazak savršenog poklona za našeg partnera ili partnericu ponekad postaje teško izvediva misija, gotovo nemoguć podvig.

U mnogim se glavama mota pitanje što pokloniti nekome tko nas čini sretnima i zaslužuje cijeli svijet.

Dok razmišljate što kupiti, činjenica da ne možete smisliti dovoljno savršen poklog mogla bi kod vas probuditi nervozu.

Ukoliko trebate malo inspiracije, šest žena je na Redditu podijelilo najspecifičnije poklone koje su dobile od svojih partnera. Neki od njih mogli bi vam natjerati suze za oči, ali i dati ideju što kupiti nekome tko vam znači najviše na cijelom svijetu.

I nemojte zaboraviti da najbolji dar ne znači i najskuplji dar. Upravo suprotno, to može biti nešto što ima ogromnu sentimentalnu i nikakvu novčanu vrijednost. Nešto čime ćete vašem partneru ili partnerici pokazati da ih slušate kada vam spominju nešto što im se sviđa ili što žele.

Ove priče pomoći će vam da shvatite da su na kraju dana važni emocionalni aspekt poklona i saznanje da osoba koju volite obraća pozornost na ono što pričate.

1. PRIČA O IZGUBLJENOJ KNJIZI

Jednom sam dečku spomenula da sam izgubila knjigu koju jako volim i da sam zbog toga razočarana. Za Božić sam dobila tu knjigu i to izdanje s tvrdim uvezom. Stvarno puno znači kada spomenete nešto takvo i vaš dečko to upamti.

2. PRIČA O HALJINI DUGIH RUKAVA

Dok smo bili u trgovini, usputno sam spomenula da želim haljinu dugih rukava za hladnije dane. Za Božić sam se izneadila kada sam od njega dobila haljinu, nikad prije mi neki dečko nije kupio odjeću.

Rekao mi je da se sjetio mog komentara i u šoping poveo svoju prijateljicu koja je otprilike moje veličine. Taj isti božić dobila sam i torbicu za make-up na kojoj je bila isprintana slika našeg psa, a u vrećici je bio rezervni ključ njegovog stana.

3. PRIČA O VRIJEDNOJ KNJIZI

Oduvijek sam bila velika obožavateljica pisca Kurta Vonneguta. Jedno ljeto moj tadašnji dečko, a današnji suprug, bili smo u knjižari i vidjela sam knjigu koju je potpisao Kurt Vonnegut. Stajala je iza stakla i koštala 500 dolara. Rekla sam da ću jednog dana kada budem bogata kupiti tu knjigu.

Na Božić te iste godine već smo živjeli skupa i kada sam na božićno jutro otvorila poklon počela sam plakati. Dobila sam tu knjigu. I nisam zaplakala zbog knjige, plakala sam jer sam osjetila da me netko stvarno voli.

4. PRIČA O PRVIM ŽELJAMA

Dok sam se jednu večer vozila s dečkom u autu vidjeli smo zvijedzu padalicu. Nakon što smo oboje zaželjeli želju rekla sam mu da je prva stvar koju sam ikad poželjela kad sam vidjela zvijezdu koja pada bila ljubičasta vilica. Bila sam vrlo čudna četverogodišnjakinja.

Božić koji je uslijedio bio je prvi u mom novom stanu u kojem sam imala tipičan srebrni pribor, a on mi je na poklon kupio ljubičasti set. Rekao je da je htio ostvariti moju prvu želju.

5. PRIČA O LIKU IZ KNJIGE

Ja sam veliki knjigoljubac, a jedan autor 'fantasy' serijala kojeg obožavam napravio je humanitarnu akciju u sklopu koje je po pobjedniku nagradne igre imenovao sporedni lik u knjizi. Moj dečko je osam puta sudjelovao u humanitarnoj akciji i na kraju je moje ime završilo na stranicama te knjige. Iako smo kasnije prekinuli, taj poklon trajat će zauvijek.

6. PRIČA O DEPRESIJI I LIJEPIM RIJEČIMA

U jednom periodu svog života borila sam se s depresijom. Za Božić sam zato od dečka dobila staklenku ispunjenu lijepim porukama. Na papirićima je pisalo 'predivna si', 'tako mi je drago što sam te upoznao', 'ti si moje sve'... Bio je to jedan od najslađih poklona kojeg sam u životu dobila.

Ovi pokloni možda su vas inspirirali, možda ne. Možda su vas, još bitnije, potaknuli da ubuduće bolje slušate vaše partnere. U svakom slučaju, ne zaboravite da će se onima koje najviše volite svidjeti što god da im poklonite - jer vas vole. Zato se pokušajte što manje stresirati i uživajte u blagdanima.

Pogledajte i 15 poklona za prijateljicu koja sebe nikada ne stavlja na prvo mjesto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju