Hrpa dlaka po kadi ili tuš kabini koja ostaje nakon pranja kose, slažemo se, nije lijepa slika. Još je manje lijepa ako vas zabrinjava količina dlaka koja ispada svakim pranjem. I onda vam se čini da je svaki put ima sve više pa se pitate: hoće li mi išta kose na glavi uopće ostati, ako se ovako nastavi? Nećete vjerovati kad vam kažemo da uzrok ovakvog ispadanja kose možete riješiti sami – kod kuće!

BROJNI SU RAZLOZI ISPADANJA KOSE, ALI JEDAN JE UZROK SVEGA
Kosa može pojačano ispadati zbog različitih razloga: sezonsko ispadanje u jesen ili proljeće, preboljenje virusne infekcije kao što je primjerice Covid, post porođajno razdoblje, hormonska neravnoteža, stres, itd. No, s obzirom da smo mišljenja kako uvijek treba rješavati uzrok, a ne posljedicu bacili smo se na istraživanje te otkrili što se događa u tijelu kada kosa pojačano ispada. Otkrili smo da sve prethodno opisane situacije samo dodatno pogoršavaju stanje. No, pravi uzrok ispadanja je činjenica da kosa, odnosno vlasi ne dobivaju dovoljno hranjivih tvari te zato postaju lomljive, suhe i skraćuje im se životni vijek, odnosno brže ispadaju. Da skratimo priču: glavni uzrok ispadanja kose je najčešće slaba cirkulacija vlasišta.

PR PR Foto: PR

VAŠOJ KOSI FALI HRANE – IZNUTRA
Baš kao i svi dijelovi tijela i kosa treba svoju hranu. I ovdje govorimo o onoj unutarnjoj, koju dobiva iz krvi. Naime, krv ima zadatak donositi određenim dijelovima tijela hranjive i prijeko potrebne sastojke, a kako bi funkcionirali bez poteškoća. Isto je i s kosom. Dobra cirkulacija vlasišta uvelike će olakšati kosi na način da će i vlasi primati hranjive sastojke u fazi dok izrastaju te tako biti otpornije, čvršće i manje ispadati. Pogotovo ako joj kroz krv osigurate dovoljno željeza. Tako da je najveća usluga koju možete svojoj kosi napraviti: kvalitetna prehrana i dobra cirkulacija glave. No, znamo da to može biti i veliki izazov, s obzirom na način života, ali i općenito zakone fizike, budući da, kada je u pitanju cirkulacija, glava kontrira sili teži pa je ponekad potrebno učiniti nešto dodatno za njezino poboljšanje u gornjem dijelu tijela.

Derma-Luxehair igličasti valjak Derma-Luxehair igličasti valjak Foto: PR

POBOLJŠAJTE CIRKULACIJU IGLIČASTIM VALJKOM – EVO GDJE GA MOŽETE DOBITI BESPLATNO
Srećom, ovaj problem ima praktično i više nego jednostavno rješenje. Čuda na vašoj kosi učinit će valjak za masažu vlasišta. Jednostavno korištenje u svega par minuta (samo povlačite valjak u svim smjerovima po vašoj glavi) potaknut će mikrocirkulaciju na vlasištu te osigurati dovoljno hranjivih tvari iz krvi za vašu kosu.


Istražujući valjke za masažu i ponude na webshopovima, ugodno smo se iznenadili kada smo pronašli jedan kojeg možete dobiti – besplatno! A vrijednost mu je čak 285.93 HRK (ili 39.75 EUR)! Radi se o Derma-Luxehair igličastom valjku, izrađenom od 540 titanskih igala, pomoću kojih stimulira uspavane folikule kose, obnavlja i potiče ponovni rast nove kose. Svojim iglicama neće iritirati vlasište, a prodrijet će sve do dubljih slojeva kože na vlasištu te probuditi sve žile i žilice koje će brže dovoditi krv do vlasi. S obzirom da je Derma-Luxe, nakon desetljeća istraživanja postao pionir u sprječavanju ispadanja dlaka na trepavicama, obrvama i kosi, nije ni čudo da u recenzijama ovog proizvoda stoji ocjena 5/5.

Derma-Luxe Derma-Luxe Foto: PR


Derma-Luxehair igličasti valjak dobiti ćete besplatno uz kupovinu Derma-Luxe hair šampona i Tonika protiv ispadanja kose. Proizvode iz paketa koristite sve skupa na sljedeći način: kosu operite u Derma-Luxe šamponu. Potom valjkom izmasirajte vlasište. Nakon toga nanesite tonik koji će se zbog masaže još bolje upiti u vlasište te još bolje djelovati. Paket sa besplatnim igličastim valjkom možete pronaći ovdje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju