U vrijeme kada su dani još uvijek donekle topli, a večeri prohladne naše odjevne kombinacije postaju slojevite i sve zanimljivije. Inspirirani povratkom u školske, ali i radne klupe, donosimo 5 ključnih komada koji ove jeseni trebaju postati sastavni dio vašega ormara, a i otkrivamo gdje ih možete kupiti uz neodoljive popuste.

 

  Galerija Koji su vaši ključni komadi za prijelazno razdoblje? Tom Tailor haljina 579,99 kn Imperial haljina 699 kn +21 Comma sako 1059 kn

1. Haljine

Lepršave ljetne haljine nastavljaju svoju priču i u sljedećem godišnjem dobu. Pospremite samo one haljine za plažu jer cvjetne lagane haljine s rukavima ili bez nosit ćete i ove jeseni. Mogu se nositi ispod traper ili kožnih jakni, balonera i sakoa ili poviše majice dugih rukava za svježijih dana. U prvim redovima vašeg ormara svakako ostavite duge haljine na kopčanje, predimenzionirane košulje, haljine s peplumom, one sa zanimljivim uzorcima i teksturama jer upravo će sve navedene biti poželjne ove jeseni.

  Comma sako 1059 kn Comma sako 1059 kn (Foto: PR)

2. Sakoi

Osim klasičnih jakni ili balonera, u modnom smislu prijelazno razdoblje između sezona ljeto/jesen ili zima/proljeće obilježi povratak jedan od omiljenih odjevnih komada za vremena kada nam jakne još ili više nisu potrebne - sakoa. Uvijek su dobra investicija jer se mogu nositi u poslovnim, ležernim dnevnim i večernjim prigodama. Lako se kombiniraju i podjednako dobro pristaju uz klasične hlače i traperice ili pak haljinu i suknju.

 

3. Tenisice

Omiljenu obuću za prijelazno razdoblje za poslovne i svakodnevne prilike - gležnjače od brušene kože i cipele na deblju petu - sve više zamjenjuju tenisice koje se danas bez problema kombiniraju uz suknje i haljine, ali i odijela. Strogoj poslovnoj kombinaciji daju dašak opuštenosti, ali i praktičnosti. Jurcanje sa sastanka na sastanak i obavljanje raznih dužnosti prije i poslije posla, ovakvom su obućom znatno olakšani, a ovakva sportska elegancija učinit će svaku klasičnu kombinaciju zanimljivijom.

Imperial suknja 479 kn Imperial suknja 479 kn

4. Suknje

Kratke i midi suknje koje smo nosili ovo ljeto nisu se još spremne ''umiroviti''. Toplijih jesenskih dana mogu se nositi bez čarapa na već spomenute cipele za prijelazno razdoblje ili se kombinirati uz deblje hulahopke na malo nižim temperaturama. Duge plisirane suknje i one s gumbima s prednje strane bit će omiljen komad u vrijeme kada se temperature još ne spuštaju na jednoznamenkasti broj. Inspirirajte se povratkom u školske klupe i suknje kombinirajte uz tenisice i prigodni ruksak s kojim ćete otvoriti novu radnu sezonu.

 

5. Modni dodaci

Marame i šalovi nezaobilazan su komad prijelaznog razdoblja. Stavljaju se i skidaju s našeg vrata po potrebi, a odlično pristaju uz sve vrste jakni koje nosimo u ovo doba. Bogate pamučne, pletene i ili manje svilene, sve su dobro došle kada nakon ljetnih vrućina osjetimo svjež jesenski zrak. A ništa ne podiže odjevnu kombinaciju kao dobar sat. Bilo da volite sportski stil ili naginjete eleganciji – dobar sat je nužan kao akcent dobrog ukusa.

 

6. Šarena dječja jesen

Uz ključnih pet za vas, evo i šeste, bonus točke koja se ne smije preskočiti. Opremite svoje mališane za školske klupe ili povratak u vrtić uz šarene jakne, maštovite suknje, klasični jeans, udobne tenisice, fora ruksake i ostalo što će im biti potrebno da se osjećaju udobno i nesputano, a izgledaju moderno. Slobodno pustite mašti na volju, kombinacije boja i uzoraka su i više nego dobrodošle.

  Shoebedo Puma ruksak 419 kn Shoebedo Puma ruksak 419 kn (Foto: PR)

Za zanimljive prijelazne kombinacije inspirirajte se našom galerijom komada iz City Centera one koji će sutra, 5. rujna, na već dobro znanu Žutu srijedu koja donosi odlične popuste, posebne ponude i akcije koje se ne smiju propustiti - biti sniženi.

Za još inspiracije posjetite City Mix&Match te u shopping požurite s najboljim modnim šalabahterom. A tko zna, možda susretnete i posebnu ekipu koja patrolira City Centerom one i voli iznenaditi posjetitelje tako da im plati sve ono što su odabrali.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju