Tjestenina je popularna hrana diljem svijeta i može se pripremiti na mnogo načina. Izrada ukusne domaće tjestenine nikad nije bila lakša. Budite kreativni i stvorite vlastiti recept za tjesteninu.

Philipsov aparat za izradu tjestenine potpuno je automatski
Izrada svježe tjestenine nekada je bila komplicirana i zahtijevala je puno rada, vremena i znanja. Sada, zahvaljujući Philipsovom aparatu, možete izraditi najrazličitije vrste svježe tjestenine i rezanaca u samo nekoliko minuta.

Aparat za tjesteninu Philips potpuno je automatiziran. Jednostavno stavite sastojke unutra, opustite se i prepustite potpuno automatiziranom procesu da odradi ostalo. Integrirana vaga izračunava količinu tekućine koju želite dodati određenoj vrsti brašna kako bi svaki put jamčila savršene rezultate. Prilagodite svaku kreaciju bez obzira na to mijenjate li tradicionalno pšenično brašno i snižavate udio ugljikohidrata ili dodajete jaja, sjemenke čije ili začinsko bilje za bolju dubinu okusa. Tjestenine možete prilagoditi svim nutritivnim potrebama.

PR PR Foto: PR

Stvorite raznovrsna jela za vašu obitelj

Jednostavno dodajte omiljene sastojke prema svom ukusu. Napravite tradicionalnu, djeci privlačnu ili čak vegansku i bezglutensku tjesteninu. Odaberite neki od raznih oblika tjestenine i pripremite idealno jelo. Uz aparat možete pripremiti lazanje, penne, fettuccine, špagete, tanke špagete, debele špagete, tagliatelle, papardelle, školjke i paccheri. Diskove možete pohraniti u pametni prostor za pohranu na aparatu, tako da ih nikada ne izgubite. Dodajte još okusa i boja tjestenini z dodavanjem različitog povrća svih mogućih boja. S Philipsovim aparatom za tjesteninu popis oblika, boja i okusa koje možete dati svojoj tjestenini gotovo je beskrajan.

PR PR Foto: PR

Domaću tjesteninu također možete pripremiti unaprijed Svježa tjestenina može stajati u hladnjaku nekoliko dana. Pospite je s malo brašna da se ne zalijepi. Za najbolje rezultate, djelomično skuhajte tjesteninu prije spremanja i dovršite kuhanje po potrebi. Tjesteninu možete i zamrznuti. Osušite tjesteninu tako da je objesite na žicu ili rešetku za tjesteninu na suhom mjestu i ostavite najmanje 24 sata.

PR PR Foto: PR

Pripremite tijesto za pizzu, kruh i još mnogo toga Tehnologija ProExtrude u Philipsovom aparatu za tjesteninu osigura glatku, elastičnu završnu obradu. Ova jedinstvena tehnologija kombinira snažan motor, robusnu metalnu lopaticu za miješanje i snažnu metalnu prednju ploču za glatku završnu obradu, bez obzira na oblik tjestenine koji odaberete. Zahvaljujući svestranom načinu miješanja, tjestenina je samo početak upotrebe funkcije miješanja za kolače i početak pripreme pizze, kruha i još mnogo toga. Jedan recept za inspiraciju Vrlo jednostavno možete doma pripremiti špagete od cikle s maslinama, kaparima i burratom uz Philips aparat za tjesteninu.

PR PR Foto: PR

Recipe from NutriU: Tagliatelle od slanutka s kobasicom

200 g brašna od slanutka
1 čajna žlica ksantan gume
70 ml vode
200 g svježih svinjskih kobasica
2 rajčice
1 cijela čili papričica
2 g (prstohvat) svježeg timijana
50 ml crnog vina
50 g Pecorino sira

1. Postavi disk za tagliatelle, uključi aparat za tjesteninu i odaberi program za običnu tjesteninu. U posudu za miješanje dodaj brašno, zatvori poklopac i pritisni gumb za pokretanje. Kad uređaj počne miješati, polako dolijevaj vodu kroz otvor na poklopcu. Nakon što tjestenina počne izlaziti nareži tagliatelle po želji. Posipaj ih brašnom i ostavi sa strane. Savjet: Tijekom faze miješanja normalno je da smjesa nije ujednačena i ne izgleda kao gotovo tijesto. Slijedi recept bez dodavanja tekućine.

2. Dodaj vodu i sol u veću posudu, pusti da lagano zavri i kuhaj tagliatelle šest do osam minuta dok ne postanu al dente. Ocijedi.

3. Svježu svinjsku kobasicu grubo nasjeckaj. Rajčice operi i nareži na komadiće. Operi i sitno nasjeckaj čili papričicu i svježi timijan. Prži nasjeckanu kobasicu u tavi na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Dodaj nasjeckani čili i timijan te kratko popeci. Zatim ulij crno vino i deglaziraj. Dodaj rajčice i pirjaj još nekoliko minuta dok se umak donekle ne reducira.

4. Kad su gotove, dodaj kuhane tagliatelle u umak, promiješaj da se ravnomjerno oblože i posluži posute komadićima pecorina.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju