Svake godine ista priča; visoke temperature jednostavno nas iznenade i baš kad bismo željele odjenuti najdražu haljinu ipak biramo hlače zbog dlačica na nogama. Nakon ove kućne metode, noge su glatke poput svile, a dlačice na neko vrijeme potpuno nestanu.

Dok čekamo da nam se oslobodi termin kod kozmetičarke, mnoge od nas pribjegnu brijanju iako znamo da se vraćamo nekoliko koraka unazad, odnosno k čvršćim i tamnijim dlačicama.

Ova najjednostavnija kućna metoda uklanjanja dlačica najbrža je, ali požalimo nakon dva dana čim počnu nicati nove još jače i gušće. Depilacija voskom kod kuće za većinu je poprilično težak i dugotrajan pothvat posebno kada je riječ o intimnom području. Svatko tko muku muči s neželjenim dlačicama najradije bi ih se riješio zauvijek laserskom ili pak IPL epilacijom.

Istraživanju koje je 2017. godine provedeno na ženama iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Poljske, Francuske i Indije pokazalo je da žene najčešće uklanjaju dlačice s potkoljenice, njih gotovo pola to čini samostalno doma, a vidljivo je i da sve više razmišljaju o dugotrajnoj metodi. Žene iz istraživanje, točnije njih 44 posto, razmišlja o korištenju IPL uređaja.

Kako točno djeluje IPL epilacija?

IPL tehnologija relativno je novi način uklanjanja dlačica svjetlosnim impulsima koja se, osim za IPL epilaciju, koristi i u dermatološke svrhe, a svakako je jeftinija opcija od laserskog kada govorimo o dugotrajnom uklanjanju dlačica.

Za potpuno uklanjanje dlačica potrebno je pet do deset tretmana, a za svaki ćete morati odvojiti i do nekoliko stotina kuna u salonima ljepote. Isplativija je varijanta kupovina IPL uređaja za kućnu upotrebu koji se prodaju u trgovinama ili online.

Philips Lumea kviz Philips Lumea kviz

Jednostavni su za upotrebu, a oni malo skuplji mogu se kvalitetom mjeriti i s onima u salonima. Većina uređaja uključuje dva nastavka, za tijelo i lice, dok Philipsova Lumea Prestige ima čak četiri nastavka za epilaciju za svaki dio tijela. Postupak epilacije bezbolan je i dugotrajniji za veće dijelove tijela, a glatke noge možete očekivati već nakon tri tretmana.

Omiljeni uređaj među blogericama

Za Philips Lumea Prestige uređaj odlučilo se već 3 milijuna žena diljem svijeta. Osim među domaćim influencericama, veliki je hit i među inozemnim blogericama poput Denine Martin iz Bugarske te Hayley Rubery i Monice Beatrice Welburn iz Ujedinjenog Kraljevstva, a isprobali smo ga i mi. Našu recenziju možete pročitati ovdje.

Kod kupovine uređaja za kućnu upotrebu držite se provjerenih marki i onih čija su prodaja i proizvodnja strogo kontrolirane. Stoga je preporučljivo naručivanje proizvoda samo s provjerenih internetskih stranica, kad ste 100% sigurni u kvalitetu. Proučite iskustva drugih na forumima i čitajte online recenzije prije no što se odlučite na kupnju. Birajte one uređaje koji imaju veći ispitani uzorak, odnosno kojeg je koristilo više žena.

Kod epilacije u vlastitom domu još je važnije pridržavati se uputa za korištenje uređaja kako biste izbjegli neželjene posljedice. Neki uređaji poput Philips Lumea Prestige imaju automatski savjetnik za postavke intenziteta na temelju nijanse kože pa neželjenih posljedica ne bi trebalo biti.

Kod koga je IPL metoda pogodna?

Prije korištenja uređaja, važno je odrediti je li vaša koža pogodna za korištenje Philips Lumea Prestige. Sve korisnice koje imaju problema s tamnoplavim, smeđim ili crnim dlačicama, bit će oduševljene učinkovitošću tretmana ovim uređajem.

IPL uređaj uklanjanje dlačica IPL uređaj uklanjanje dlačica Foto: PR

Prije samoga tretmana potrebno je dlačice ukloniti britvicom, epilatorom ili voskom. Najbolji rezultati dobivaju se nakon što se dlačice uklone brijanjem.

Lumea je potpuno sigurna za svačiju kožu, što potvrđuju i dermatološka ispitivanja na dvije tisuće žena diljem svijeta. Iza uređaja je stala i poznata dermatovenerologinja i vlasnica Poliklinike Nola, dr. Ivana Nola.


 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju