Nakon što su gotovo sve hrvatske i strane blogerice stale iza uređaja Philips Lumea Prestige, i mi smo ga odlučile isprobati i riješiti se jednog od najvećih ženskih neprijatelja – dlačica.

Zima bez dlačica većini je žena jednako bitna koliko i ljeto bez njih. Razlika je samo u tome što nam duga odjeća omogućuje da budemo lijene dulje vrijeme. Uz novu IPL tehnologiju problem brzog rasta dlačica više neće biti na listi, a zima je idealno vrijeme za početak tretmana. Zimi nemamo prirodno osunčan ten, tako da je kontrast između tamnijih dlačica i svijetle kože u ovo vrijeme najviše izražen, što pogoduje uređaju Philips Lumea. Upravo zato najbolje ćete rezultate dobiti zimi. Prva tri tretmana obavljaju se u razmaku od dva tjedna, a nakon tog razdoblja tretman bi se trebao ponoviti svaka četiri tjedna, što je dovoljno da se u tom razdoblju bezbrižno osunčate na plaži.

Nježna pulsirajuća svjetla IPL tehnologije primjenjuju se na kožu i apsorbira ih korijen dlake. Impulsi svjetla stimuliraju prelazak folikule dlačice u fazu mirovanja, a kao posljedica dlaka se prirodno skida i sprječava se njezin ponovni rast.

Čari IPL tehnologije isprobale su i hrvatske ljubiteljice beauty uređaja. Jedna od njih je i Ivana Blažoti Mijoč, koja je svoje dojmove podijelila s našim čitateljicama.

Philips Lumea Prestige uređaj veliki je hit i među inozemnim damama. Neke od blogerica koje ga koriste su Denina Martin iz Bugarske te Hayley Rubery i Monica Beatrice Welburn iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Naše dojmove o uređaju Philips Lumea Prestige pročitajte u nastavku.

Philips Lumea Prestige uređaj za depilaciju Philips Lumea Prestige uređaj za depilaciju Foto: Sandro Sklepić

JEDNOSTAVAN ZA KORIŠTENJE

Postupak korištenja uređaja Philips Lumea Prestige iznenadio nas je svojom jednostavnošću. Prije samoga tretmana potrebno je samo dlačice ukloniti britvicom, epilatorom ili voskom. Kako se najbolji rezultati dobivaju nakon što se dlačice uklone brijanjem, odlučili smo se za tu opciju. Uzeli smo uređaj u ruke i slijedili jednostavne upute aplikacije Lumea IPL.

Zimi nemamo prirodno osunčan ten, tako da je kontrast između tamnijih dlačica i svijetle kože u ovo vrijeme najviše izražen, što pogoduje uređaju Philips Lumea

Nakon što smo odabrali odgovarajuću postavku na temelju nijanse kože uz pomoć automatskog savjetnika za postavke (naša postavka intenziteta svijetla bila je 4/5), uređaj smo prislonili na kožu pod kutom od 90 stupnjeva. Fascinantan je osjećaj da uređaj komunicira s vama svojim svjetlosnim reakcijama. Tako uređaj nije upalio indikator spremnosti za emitiranje svjetla dok ga nismo pravilno prislonili uz kožu.

Kada smo završili s pripremom i pozicionirali uređaj pod 90 stupnjeva, krenuli smo kliziti uređajem po potkoljenici, a zatim i natkoljenici istovremeno držeći gumb za svjetlo. Uređaj je pritom ispuštao svjetlosne impulse svake dvije sekunde. Važno je napomenuti da bljeskanje nad istim područjem više puta ne povećava učinkovitost tretmana, već povećava opasnost od nepoželjnih reakcija kože. Uređaj smo koristili s kabelom jer uz njega treba 2 sekunde za svaki novi svjetlosni impuls, a 3 i pol sekunde kad se koristi bez kabela.

NJEŽNO UKLANJA DLAČICE

Philips Lumea zahtijeva da pigment u dlačici privlači svjetlo. Nakon privlačenja svjetla zagrijava se korijen dlačice, deaktivira se i sprječava ponovni rast. Stoga Lumea funkcionira na tamnoplavim, smeđim i crnim dlačicama te nijansama kože od vrlo bijele do tamnosmeđe, a ne funkcionira na crvenim, svjetloplavim i sivim dlačicama ili na vrlo svijetloj ili tamnoj koži.

Isprobali smo Philips Lumea Prestige uređaj za depilaciju Isprobali smo Philips Lumea Prestige uređaj za depilaciju Foto: Sandro Sklepić

Gumbi koji krase gornji dio uređaja zaduženi su za nježno uklanjanje dlačica. Oznake od 1 do 5 služe za prilagođavanje jačine svjetlosnih impulsa prema nijansi kože. Razina koju smo mi koristili je 4 od ukupno 5, a u odabiru odgovarajuće razine pomogao nam je senzor SmartSkin koji se krije iza tipke s oznakom povećala.

Tretman je u našem slučaju bio u potpunosti bezbolan, no ako se pri korištenju pojavi nelagoda, potrebno je smanjiti intenzitet svjetla. Za to služe tipke gore-dolje. Lumea nježno uklanja dlačice i zbog ugrađenog UV filtra koji kožu dodatno čuva od UV zraka.

CIJELI TRETMAN TRAJE 20-AK MINUTA

S uređajem Philips Lumea uspjeli smo obaviti cijeli tretman tijela u 20-ak minuta. Za obje noge trebalo nam je 12 minuta, za bikini 6 i za pazuh 4 minute. No proces je toliko zabavan da vrijeme proleti začas.

Uz nastavak koji je već bio spojen uz Lumeu, u paketu smo dobili još tri nastavka – za bikini, pazuh i lice, kako bi rezultati bili što učinkovitiji i jednostavniji za korištenje. Nastavak za tijelo ima najveći prozor za tretman i zakrivljeni dizajn kako bi se učinkovito obuhvatila i tretirala veća područja, nastavak za bikini ima zakrivljeni dizajn s prozirnim filtrom, a nastavak za pazuh ima poseban zakrivljeni dizajn kako bi se tretirale teško dostupne pazušne dlačice.

Philips Lumea Prestige uređaj za depilaciju Philips Lumea Prestige uređaj za depilaciju Foto: Sandro Sklepić

Osim nastavcima, Lumea se i svjetlosnim impulsima prilagođava određenim područjima. Tako smo na manjim područjima poput koljena i pazuha koristili gumb za svjetlo kako bismo samostalno emitirali svaki pojedini svjetlosni impuls, dok smo na natkoljenici uređaj povlačili konstantno držeći gumb za svjetlo i tako emitirali svjetlosne impulse svake dvije sekunde.

DOJMOVI NAKON KORIŠTENJA

Tri tretmana (jedan svaka dva tjedna) bila su dovoljna da se prijateljicama možemo pohvaliti svilenkasto glatkim nogama. Oduševila nas je činjenica da se dva dana nakon brijanja ne moramo sramiti pikavih dlačica koje proviruju kroz najlonke. Na drugom je mjestu činjenica da je cijeli proces u potpunosti bezbolan. Prije smo dlačice dugoročno uklanjale voskom, a bol koja se pojavi tijekom tog postupka ne treba ni spominjati.Također, tretman se odrađuje u udobnosti svoga doma, čime štedimo na vremenu odlaska kod kozmetičara.

Većina će žena zastati i razmisliti o cijeni koja se na prvu čini visokom. No uzimajući u obzir da će vam ovaj uređaj trajati godinama, kupnja je dugoročno isplativa. Mi ćemo nastaviti koristiti Philips Lumeu svaka 4 tjedna kako bismo još dugo bile bezbrižne i glatke.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju