Umjesto da otpad završi na odlagalištu, korišteni su inovativni procesi za obnavljanje tkanine i pretvaranje iste u nove i zapanjujuće komade, kojima nisu mogle odoljeti ni švedske princeze.

Galerija Ista haljina iz H&M-a svidjela se kćeri i mami Princeza Estelle u H&M haljni 2023. godine Krunska princeza Victorija uj H&M haljini 2022. godine +0 H&M haljina od recikliranog poliestera prodavala se po cijeni od 249 eura

Princeza Estelle u rujnu ove godine došla je na proslavu 50 obljetnice od krunjena njezina djeda Carla XVI. za švedskog kralja u voluminoznoj zelenoj haljini.

Jedanaestogodišnja princeza za ruku je držala svojeg mlađeg brata Oscara, a nosila je raskošan model bez rukava i ukrašen s volanima koji dolazi iz radnice švedskog giganta H&M.

Princeza Estelle u H&M haljni 2023. godine Princeza Estelle u H&M haljni 2023. godine (Foto: Profimedia)

Isti model haljine nosila je i njezina majka – krunska princeza Victorija godinu dana ranije na gala večeri tijekom kraljevskog posjeta Amsterdamu.

Riječ je o modelu iz Conscious kolekcije H&M-a za jesen 2020. / zimu 2021. godine koji je napravljen od recikliranog poliestera, a koji se originalno prodavao po cijeni od 249 eura.

H&M haljina od recikliranog poliestera prodavala se po cijeni od 249 eura H&M haljina od recikliranog poliestera prodavala se po cijeni od 249 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Pod motom: Moda je predragocjena da bi se rasipala, H&M je odlučio pretvoriti otpad – poput plastike, drvene pulpe i sličnih sirovina u divne komade poput ove haljine.

Za jesen/zimu željeli smo pomaknuti granice kreativnosti i održive mode te se fokusirati na otpad, rekla je prilikom predstavljanja kolekcije dizajnerica Ann-Sofie Johansson.

Umjesto da otpad završi na odlagalištu, korišteni su inovativni procesi za obnavljanje tkanine i pretvaranje iste u nove i zapanjujuće komade, kojima nisu mogle odoljeti ni švedske princeze.

Krunska princeza Victorija uj H&M haljini 2022. godine Krunska princeza Victorija uj H&M haljini 2022. godine (Foto: Profimedia)

Kome bolje stoji? Dame s kraljevskih dvorova koje su nosile iste haljine Dame s kraljevskim dvorova vole nositi iste haljine Catherine Middleton 2016. i švedska princeza Sofija 2019. u istoj haljini Self Potraita Princeza Charlene od Monaka i nizozemska kraljica Maxima u istoj haljini Stelle McCartney +4 Princeza Beatrice 2019. godine i Catherine Middleton 2020. godine u istoj haljini brenda Vampire's Wife

10 parova slavnih žena koje su na crvenom tepihu nosile istu kreaciju Slavne dame vole nositi iste kreacije na crvenom tepihu Nicole Kidman i Dee Ocleppo u istoj Etro haljini Keira Knightley i Paris Jackson u istoj Gucci haljini +7 Karlie Kloss i Elizabeth Debicki u istom Schiaparelli kombinezonu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju