Dizajn ne staje u trenutku završavanja novog modela haljine ili vjenčanice, već se nastavlja i na njezinu prezentaciju, a dokaz je nova, doista posebna i svježa modna kampanja poznatog dizajnera koju nismo očekivali u ovakvom izdanju.

Ivan Alduk odlučio je zaigrati na kartu iznenađenja, inovativnosti i umjesto savršenih modnih fotografija kojima nas redovito oduševi, predstaviti nove modele svojih vjenčanica putem digitalnih ilustracija. Izuzetno realan, ali opet poetičan i umjetnički prikaz izvrstan je medij kojim taj dizajner dočarava estetiku vlastitog brenda na poseban način.

Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 5 Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 5 (Foto: Ivan Alduk)

Zasićenost modnim sadržajem koji u neizmjernim količinama konzumiramo putem medija i društvenih mreža dovela je do situacije gdje se isključivo vlastitom kreativnošću i originalnošću možemo i trebamo boriti protiv ponavljanja i postajanja predvidljivim. Upravo stoga sam cijeli proces vratio na početak, na skicu od koje sve počinje. U ovome slučaju ista ta skica tj. digitalna ilustracija postaje krajnji proizvod - modna kampanja koja predstavlja nove modele vjenčanica. Vrlo jednostavno, a opet vrlo osvježavajuće i drukčije, izjavio je dizajner povodom predstavljanja kolekcije vjenčanica za jesen i zimu 2019/2020.

Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 4 Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 4 (Foto: Ivan Alduk)

Kanadska ilustratorica i animatorica Janice Sung izvrsno je dočarala moderan dizajn Alduk vjenčanica i bogate teksture, na koje je stavljen naglasak u novoj kolekciji, a cijeloj suradnji dala je poseban pečat svojim prepoznatljivim stilom. Poznata ilustratorica, koju na Instagramu prati više od 443.000 pratitelja, u ovom slučaju zamijenila je fotografe koji stvaraju modne kampanje.

Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 2 Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 2 (Foto: Ivan Alduk)

Janice sam prepustio u potpunosti kreativnu slobodu oko stila ilustracija jer smo se od početka razumjeli i suradnja je tekla vrlo glatko. Ona je prva vidjela nove modele vjenčanica, koji su već dostupni u našem showroomu za probe i narudžbe, jer smo po izradi sve fotografirali i slali njoj kako bi što vjernije dočarala vjenčanice koje smo dizajnirali. Mislim da je izvrsno u tome uspjela, dodao je dizajner.

Vjenčanice djelomično nagoviještene putem ovih vizuala doista pozivaju na isprobavanje u Alduk showroomu, gdje se isti model uz željenu personalizaciju izrađuje po mjeri i cijena mu je oko osam tisuća kuna.

Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 3 Kolekcija vjenčanica Ivana Alduka, jesen/zima 2019./2020. - 3 (Foto: Ivan Alduk)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju