Iako je prošla godina bila izazovna kada su u pitanju vjenčanja, a slična situacija nastavila se i na početku nove, 2021. godine, dizajner Ivan Alduk ne da se smesti. Eksluzivno je u InMagazinu predstavio novu kolekciju vjenčanica i otkrio kakvi će se modeli nositi ove godine.

Misao vodilja kojom se dizajner vodio pri izradi nove kolekcije vjenčanica je ta da mnoga vjenčanja možda jesu otkazana, no da nitko to ne može učiniti ljubavi i snovima.

Iako nitko sa sigurnošću ne može reći kad će se raskošna vjenčanja s velikim brojem uzvanika vratiti na velika vrata, jedno je sigurno. Koliko god vaše vjenčanje bilo malo, uvjerava Alduk, nikad ne treba pristajati na kompromise kad je u pitanju izbor odjevnog predmeta za mnogima najljepši dan u zivotu.

Ukoliko je vjenčanje ipak manje, ukoliko je samo familija, to nije alibi da se obuče kombinezon ili neko odijelo, osim ako to nije vaša želja naravno, nego to doslovno može biti izvrsna kulisa da se obuče najraskošnija vjenčanica ikad. Mislim da si u ovom periodu moramo dati neke oduške, nešto što smo sanjali, zamišljali i slično
, kaže dizajner.

Slika nije dostupna Najpopularnija boja haljine za vjenčane kume u 2021. godini

Baš zato, jedan od omiljenih domaćih dizajnera dao si je truda i osmislio čak 24 nova modela vječanica. Ovog puta naglasak je na gornjem dijelu ženskog tijela. U modu se vraćaju korzeti.

Prethodnih godina nisu bili tako aktualni, više su se nosili neki udobniji modeli. Ali smatram da nakon ovakvog jednog razdoblja depresije dolazi jedno razdoblje renesanse, možemo tako reći, gdje se žena ponovno vraća svojoj ženstvenosti, naglasak je na struku, na rezanim golim ramenima..., objašnjava Alduk čiji je postulak oduvijek kvaliteta ispred kvantitete.

Objasnio je i da prilikom izrade kolekcije vjenčanica jako paze da su tkanine moderne i tehnološki napredne, da nemaju arhaični prizvuk nego da imaju nešto inovativno i moderno. Alduk kaže i da je uz kroj, tkanina temelj cijele priče jedne vjenčanice, a ono što svaku vjenčanicu u njegovom ateljeu čini posebnom je činjenica da se radi po mjeri klijentice.

TRI MODELA ZA SVAČIJI UKUS

Bez obzira na to jeste li ljubitelj jednostavnijeg ili pak nešto složenijeg kroja, u Aldukovu modnom carstvu sigurno ćete pronaći onaj koji vam savršeno odgovara. Alduk je izdvojio tri modela.

1. HALJINA NOSIVA U VIŠE PRIGODA

Prva vjenčanica je za one koji ne žele da njihova haljina nakon vjenčanja skuplja prašinu u ormaru.

Kako objašnjava Alduk, radi se modelu koji je u kategoriji između večernje haljine i vjenčanice.

Jednostavna silueta koja prati liniju tijela. Naglasak je na zanimljivom suza izrezu na dekolteu, prorezu i toj efektnoj teksturi koji daje taj neki zanimljivi efekt .

Mislim da je ovo izvrstan model za nešto manje vjenčanje, intimnije i želite haljinu koja je udobna, a na kraju krajeva nosiva i u nekoj prigodi kasnije, dodaje dizajner.

Slika nije dostupna Ivan Alduk: Pletenina, tunike i haljine za posao u kolekciji za svaki dan

2. VJENČANICA ZA LJUBITELJICE SIRENA KROJA

Drugi model je za ljubiteljice sirena kroja. Radi se o vjenčanici s kojom ne možete pogriješiti planirate li veće ili pak nešto intimnije vjenčanje.

Specifikum ove haljine je ta zanimljiva tekstura , ona joj daje neko bogatstvo, neku posebnu modernu priču, kaže Alduk i dodaje kako gornji dio haljine, odnosno spuštena ramena i korzet koji naglašava liniju struka, daju jednu ženstvenost.

A s druge strane ta tekstura i vez, detalj po rukama je opet izdvaja iz klasične priče. Dakle, ovo je vjenčanica koja može poslužiti i za manje vjenčanje jer dovoljno je udobna i funkcionalna, a s druge strane u kombinaciji s nekim velom ili pojasom, može biti baš izvrsna priča za raskošno, "punokrvno" vjenčanje, kaže dizajner.

3. RASKOŠNA KRINOLINA

Aldukov prijedlog broj tri je raskošna krinolina s korzetom i s ove godine izrazito modernim V izrezom. U ovoj vjenčanici svaka mladenka osjećat će se kao princeza.

Korzet ove vjenčanice ima i tanke naramenice s malim biserima što joj, objašnjava dizajner, automatski daje i neku udobnost i funkcionalnost.

Haljina je posebna zbog toga što je cijeli taj gornji dio ručno izvezen, a na donjem dijelu čipka postupno nestaje.

Mi smo je u donje dijelove haljine stavljali i na taj način dobili taj neki efekt postupnog nestajanja.

Ona ima nekoliko slojeva i upravo zato taj volumen jest tako raskošan i velik, ali ono što je jako bitno, ona je jako lagana, zaključuje dizajner.

Svaku od spomenutih haljina detaljnije možete vidjeti u priloženom videu.

Slika nije dostupna Najpopularnija boja haljine za vjenčane kume u 2021. godini

I... NAJBOLJI DATUM ZA VJENČANJE

No iskustvo od prošle godine nas uči da s datumom vjenčanja možda ipak hoćete. Zato vas jedan od naših omiljenih dizajnera za kraj savjetuje kako i njega pravilno izabrati.

U šali znam klijenticama savjetovati da je najsigurnije vjenčavati se u petom mjesecu zato što su tad lokalni izbori, a svi znamo da se politika boji virusa, odnosno virus politike, tako da je to nekako sigurno vrijeme za "normalnu" svadbu.

Ali vjerujem da će sa svakim toplijim danom, s dolaskom ljeta, ova situacija napokon biti iza nas, poručio je Ivan Alduk.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju