Ljubitelji kulinarske emisije "Masterchef" dobro znaju tko je Ivana Čuljak. Zvijezda druge sezone popularnog showa Nove TV nakon sudjelovanja u "Masterchefu" u potpunosti se posvetila slastičarstvu.

Galerija Street style izdanje Ivane Čuljak Street style izdanje Ivane Čuljak Street style izdanje Ivane Čuljak +1 Street style izdanje Ivane Čuljak

Ivana će kuhinju na neko vrijeme zamijeniti plesnom dvoranom. Naime, upravo je ona jedna od kandidatkinja showa "Ples sa zvijezdama" koji se počinje prikazivati na Novoj TV u nedjelju 6. ožujka.

U nedjelju navečer, taman kad dica idu leć, izlazim na pozornicu. Često kažem da smijeh je lijek pa ako ću vas nasmijati tih par minuta i na tren maknuti od loših vijesti, evo - bit ću sretna. Više od mjesec dana sam intenzivno cupkala, kako će to izgledati Boga ti pitaj, našalila se Ivana na svom službenom profilu na Instagramu.

Ova lijepa Hercegovka u Zagreb je došla zbog studija ekonomije, a danas u njemu ima i svoju hvaljenu slastičarnicu "Neka jedu kolače".

Naš fotograf ulovio ju je tijekom šetnje po zagrebačkoj špici koju je dodatno uljepšala svojom pojavom. Nosila je eklektičnu odjevnu kombinaciju koju odlikuje mješavina stilova. Tako je Ivana uspješno spojila ružičasti kaput zagrebačkog brenda Lokomotiva s houndstooth uzorkom i kultne pankerske čizme.

Street style izdanje Ivane Čuljak Street style izdanje Ivane Čuljak (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Naravno, u pitanju su dobre stare marte. Model čizama brenda Dr. Martens vrhunac svoje popularnosti na ovim prostorima doživio je u 90-ima, ali kasičan model marti nastao je u 60-im godinama prošlog stoljeća. U prvih nekoliko godina postojanja uglavnom su ih nosili pripadnici radničke klase, a zatim ih je u svoju garderobu uvrstila prva generacija britanskih skinheadsa.

Domenica Žuvela Divna Domenica: Efektne traperice kakve rijetko viđamo na zagrebačkoj špici

Nedugo nakon toga otkrio ih je i Pete Townshend, gitarist legendarne grupe The Who, i tako postao prva javna osoba koja je nosila marte kao znak ponosa na vlastito radničko podrijetlo. Ubrzo su ih prihvatili i ljubitelji glam rocka, zatim punka te mnoge druge supkulturne skupine, a u 90-ima su obilježile i grunge stil. Bile su svojevrsni simbol koji je na prvu otkrivao vaš svjetonazor i glazbeni pravac kojem pripadate.

Street style izdanje Ivane Čuljak Street style izdanje Ivane Čuljak (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Danas su marte općeprihvaćene te više nisu dio isključivo rokerskih ili pankerskih kombinacija. Nose se uz haljine i(li) suknje te se kombiniraju uz elegantnije modne dodatke poput torbica s lancem i statement nakita.

Također su dostupne u raznim bojama i teksturama, ali klasika uvijek pobjeđuje pa je tako i Ivana za sebe odabrala klasične crne marte. Voljela bih više nositi visoke potpetice, ali ne mogu više u njima dugo izdržati, kaže sa smiješkom. S obzirom na to da puno radi i stoji na nogama, više je u ravnoj obući poput Martensica i tenisica, ali u nekim posebnijim prilikama nosi i visoke potpetice.

Street style izdanje Ivane Čuljak Street style izdanje Ivane Čuljak (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Volim klasiku, ali i kada je nešto drugačije, dodaje Ivana koja je svoje street style izdanje nadopunila efektnim nakitom - statement plavim prstenom brenda My Choice Lidije Lešić te bijelim prstenom brenda Anka Jewlery.

Većina stvari koje nosim mora biti hrvatski dizajn. Uvijek na sebi imam nešto domaćih ženskih dizajnera. Volim Lokomotivu, LOLA.tees, La jupe koji je malo svečaniji, Soel by Sonja Lamut, trenirke Ane Bacigner, nakit Cloud&Co. obožavam. Uvijek podržavam žene u hrvatskom poduzetništvu. Mislim da rade divno i da Hrvatska ima super dizajnere i brendove koji mogu komparirati svjetskim brendovima, pogotovo Lokomotiva, zaključuje Ivana Čuljak.

Street style izdanje Ivane Čuljak Street style izdanje Ivane Čuljak (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju