Moda se mijenja, trendovi dolaze i odlaze, a protekla godina pokazala nam je i koliko je jaka veza između društvene situacije i onoga što nosimo. U 2020., a nastavilo se to i 2021., umjesto najnovijih modela torbi i haljina, češće smo nego ikad prije kupovali trenirke i udobnost stavili na prvo mjesto.

Galerija Mango baloner, 599,90 kn Frankie Shop Europe sako, 289 eura (2187,90 kn) Zara traperice, 229,90 kn +10 s.Oliver bijela košulja (muška košulja), 49,99 eura (378,59 kn)

Između ostalog, jedna sasvim drugačija godina neke je navela i na razmišljanje kako su nam ormari pretrpani nepotrebnim komadima koje smo odjenuli jednom ili nijednom i da nema potrebe za slijeđenjem baš svakakog trenda koji se pojavi.

Princeza Diana i Madonna, dvije stilske ikone osamdesetih Lude osamdesete: 15 stilskih ikona iz najosporavanije i najzabavnije modne ere

Shein, 169 kuna Crne tenisice uvijek su u modi: 15 modela iz novih kolekcija za razne prigode

I tu dolazimo na onu uvijek prisutnu ideju o imanju osnovnih komada koji ne izlaze iz mode, a koji su istovremeno dovoljni za cijeli niz klasičnih modnih kombinacija, onih s kojima je nemoguće pogriješiti.

U ormaru je dobro imati dobar sako U ormaru je dobro imati dobar sako (Foto: Shutterstock)

Koji su to temeljni komadi koje je dovoljno imati u ormaru pitanje je koje smo postavili i domaćoj modnoj stilistici Ivani Pavić.

Street style kombinacija sa zagrebačke špice Top 10 zagrebačkih street style izdanja iz 2020. koja ste najviše komentirali

Za sve u životu pa tako i kada je riječ o odijevanju važna je baza. To su svevremenski komadi koji ostaju otporni na izazov trendova i tokom godina im se uvijek vraćamo, rekla je za početak Ivana i nastavila:

Ukoliko imate dobre bazne komade u koje ulažete tokom godina i ako ih znate kombinirati, vaš problem s vječnim pitanjem "Što ću odjenuti?" je riješen. Ne čudi stoga što su upravo Francuskinje vjerne ovoj filozofiji, a zbog toga i slove kao najbolje odjevene žene na svijetu, zaključila je.

Dobre čizme ili gležnjače su komad s kojim nećete pogriješiti Dobre čizme ili gležnjače su komad s kojim nećete pogriješiti (Foto: Shutterstock)

A ako se pita Ivanu, bazni komadi koji bi se trebali naći u svakom ormaru su:

• Dugački bež baloner

Mango baloner, 599,90 kn Mango baloner, 599,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Dobar sako koji podiže svaku kombinaciju

Frankie Shop Europe sako, 289 eura (2187,90 kn) Frankie Shop Europe sako, 289 eura (2187,90 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Savršene traperice prilagođene vašoj građi tijela

Zara traperice, 229,90 kn Zara traperice, 229,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Bijela košulja

s.Oliver bijela košulja (muška košulja), 49,99 eura (378,59 kn) s.Oliver bijela košulja (muška košulja), 49,99 eura (378,59 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Mali savjet za bijele košulje je da su uglavnom ženski modeli dosta strukirani i jako su tijesni i u većini slučajeva izgledaju neukusno, stoga je moj savjet uvijek kupiti košulju toga kroja 1-2 broja veću ili ih pak potražiti na muškom odjelu, savjetuje Ivana.

• Haljina na kopčanje

Uterque haljina na kopčanje, 450 kn Uterque haljina na kopčanje, 450 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Hlače visokog struka (a da nisu traperice)

Massimo Dutti hlače, 599 kn Massimo Dutti hlače, 599 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Kvalitetne čizme/gležnjače

See by Chloe Čizme (karla.hr), 4490 kn See by Chloe Čizme (karla.hr), 4490 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Suknja midi dužine

Only suknja (About Yout), 300 kn Only suknja (About Yout), 300 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Sunčane naočale

Celine sunčane naočaale (Ghetaldus), 2076 kn Celine sunčane naočaale (Ghetaldus), 2076 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Ugodna dolčevita

Massimo Dutti dolčevita, 199 kn Massimo Dutti dolčevita, 199 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

• Kombinezon

Asos kombinezon, 50 funti (430,84 kn) Asos kombinezon, 50 funti (430,84 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju