Nova godina je pred vratima, a na samom kraju 2021. i mi smo se odlučili posvetiti sitnicama koje su nam uljepšale godinu na izmaku. Konkretno, odlučili smo se prisjetiti svih mirisnih noviteta koji su nas obradovali u proteklih 12 mjeseci, a skupa s vama odabrat ćemo najbolji.

U nastavku smo, naime, izdvojili 15 parfema koji su se na policama parfumerija našli tijekom posljednjih 12 mjeseci. Nakon što ih dobro proučite i nakon što se razveselite i vašim mirisnim miljenicima, u našoj anketi koja se nalazi na kraju teksta dajte glas onom parfemu koji je po vama ipak (daleko) ispred svih.

1. Chanel Paris-Edimbourg

Inspiracija za nastanak ovog mirisa bio je grad Edinbourgh u Škotskoj, zemlji koja obiluje prirodom i snagom, a upravo je to kreator parfema Olivier Polge želio pretočiti u bočicu finog mirisa.

Ovaj miris kombinira drvenaste i citrusne tonove koji stvaraju prirodan, smirujući i balansiran osjećaj. Parfem je to za koji, oni koji su ga probali, kažu da ga žele koristiti tijekom cijele godine. Opisuju ga kao predivan i opuštajući miris koji podsjeća na ugodno jutro u šumi. Zaključak mnogih je da je - jednostavno savršen.

2. Nicolaï Poudre De Musc Intense

Ovaj miris je zapravo buket mošusa u cvjetnom srcu ruže, gloga i cvijeta naranče, obavijen sandalovinom uz živahni koktel aldehida.

Oni koji ga već vole kažu da je riječ o mirisu koje je jednostavno toliko lijek, a već je kapljica na ruci dovoljna da se zaljubite. U ovoj bočici događa se magija koja će se posebno svidjeti ljubiteljicama puderastih i/ili mošusnih parfema.

3. YSL Black Opium Eau de Parfum Extreme

Ovaj miris je senzualan, ekstremno ženstven i uzbudljiv i miris u kojeg se žene zaljubljuju na prvo nošenje. Jednom kada ga stavite ovaj miris izaziva uzbuđenje.

Mnogima je ovaj miris više seksi od kultnog originala. Istovremeno je tajanstven i jednostavan i dobitna kombinacija ako želite skupiti pokoji kompliment i čuti rečenicu "kako dobro mirišeš".

Note koje se posebno ističu u mirisu su kava i burbon vanilija, a mnogi su ovaj parfem uvrstili na svojoj popis najdražih noviteta u 2021. godini koji savršeno funkcionira u svim prigodama, a najviše onima kada se želimo istaknuti.

4. Dior Miss Dior

Cvijeće, cvijeće i još cvijeća. Kompozicija je ovo koja odaje počast ružama, ali i irisu i božuru. Ovaj parfem je baršunast, svjež i senzualan.

Novi Miss Dior parfem još je sofisticiraniji od svojih prethodnika, a žene koje su se u njega zaljubile na prvu kažu da je nježan, ženstven i kao stvoren za svaki dan. Lijepo se uklapa u svakodnevnicu, a njegov miris je čista ženstvenost i elegancija spakirana u lijepu bočicu.

5. Elie Saab Le Parfum Lumiere

Miris se otvara poput zlatne zrake ranog sunca s iskrom cvijeta mandarine i ylang ylanga. Kako se sunce podiže, srce mirisa se razvija i izaziva ovisnost solarnim buketom arapskog jasmina iz Indije s aspektom cvijeta naranče.

Akordi bijelog cvijeća daju predivan i blistav osjećaj poput čipke koja propušta svjetlost. Suhi drvenasti amberi donose senzualnost, velikodušno se obavijaju te otkrivaju nezaboravan trag.

10 godina nakon mirisa Le Parfum, master parfumer Francis Kurkdjian odlučio je mirisu dati moderniju i svjetliju notu naglašavajući Elie Saab Le Parfum olfaktorni potpis:  cvjetni buket i srce pačulija poput haljine visoke mode, Le Parfum slavi solarnu ženstvenost.

6. Furla Autentica

Talijanski stil, pažnja posvećena detaljima i visoka kvaliteta predvode ovaj novi projekt, gdje iznimno jedinstvena boca inspirirana torbicom modne kuće, stvara hrabru poveznicu između mode i parfumerije.

U ovom voćnom mirisu za žene spojeni su mandarina, malina, kruška, cvijet trešnje. Konačni rezultat je miris koji je živahan, senzualan, neodoljiv i moderan.

7. Moschino Toy 2 Bubble Gum

Prvo što privlači pozornost kod ovog parfema je njegovo pakiranje. Ovaj miris uokviren je u obliku kultnog medvjedića, a prozirna bočica i čep nude dodir savršene ružičaste elegancije.

Moschino Toy 2 Bubble Gum pokazuje nam zabavnu stranu mirisa i dodaje pop vibracije ružičastoj priči. Kompozicija mirisa koji se ističe zapaljena je živahnim notama žvakaće gume, slatke, začinjene i intenzivne. Kandirani citrusi dolaze zajedno sa sočnom breskvom i začinima, uranjajući u koktel elegantnih drvenastih nota i mošusa.

Posvećen je svim ženama ovisnima o ružičastom. Radi se o parfemu koji oslobađa od negativnih misli, te obavija tijelo i stimulira um.

8. Avon Far Away Beyond

Ako ste mislili da poznajete vaniliju, jednom kada osjetite ovaj miris dobro ćete razmisliti.

Far Away Beyond otkrivanjem nove vanilije za današnju modernu ženu podiže tradicionalni cvjetni slatki miris na superiornu, sofisticiraniju i prepoznatljivu notu vanilije: zamršenije, tajanstvenije i glamuroznije.

Uz ovaj parfem možete pobjeći u najglamurozniju verziju sebe, a istovremeno znati da podržavate lokalne zajednice iz kojih dolazi proizvodnja vanilije.

9. Juliette Has a Gun Pear Inc

Juliette Has a Gun Pear Inc je nestašan parfem koji će vam mamiti osmijeh na lice svaki put kad ga stavite.

Ovaj svježi miris savršen je za proljeće, posebno ako volite notu kruške. Zabavan je i možete ga nositi u svim prigodama tijekom kojih će vam biti podsjetnik na sreću, sunčane dane i pozitivu. Ovo je jednostavno jedan sretan miris.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Slika nije dostupna 10 parfema za koje će vas uvijek pitati "Koji to parfem nosiš?"

Prema riječima jedne ljubiteljice, ovo je parfem koji bira kada želi mirisati lijepo i sretno, ali i ostaviti dobar dojam.

10. Giorgio Armani beauty Sì Eau de Parfum Intense

Si Eau de Parfume Intense je još intenzivnija i sofisticiranija interpretacija klasičnog ženskog mirisa koji utjelovljuje samopouzdanje i energiju. Posvećen je emancipiranim, slobodnim ženama koje se usuđuju prihvatiti svoju najintenzivniju stranu.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Kako i njegov preteča iz 2013. godine, ovaj miris je senzualan i zavodljiv te slavi hrabrost žena koje potiče da pišu vlastita pravila i žive život punim plućima. Kada ga nositi? Onda kada se želite osjećati kao božica.

S njim se osjećam kao novčanica od milijun dolara, samo je jedna od pohvala na račun ovog mirisa.

11. Byredo Mixed Emotions

Mixed Emotions by Byredo je drveni aromatični miris predstavljen 2021. godine. Gornje note čine crni ribiz i mate, u sredini su čaj i list ljubičice, a bazne note su breza i papirus. Ovaj miris osmišljen je kako odraz burne prirode našeg doba.

Nastao je sa željom da se fragmentirana sjećanja i apstraktne ideje pretoče u miris. Ugodan je i umirujući, nosiv tijekom cijelog dana. Osim toga istovremeno je hrabar i osvježavajuć i potiče dobro raspoloženje.

12. Issey Miyake A Drop d'Issey

Ovaj parfem poziva žene da svijet pogledaju iz nove perspektive i da otkriju skrivenu ljepotu prirode. Istodobno je, kažu njegovi tvorci, i povećalo. Otvara vam um na način da se divite onome što vaše oči ne mogu vidjeti.

Parfem je to koji će vas osvojiti svojim čistim, luksuznim izgledom, a dame koje su ga probale kažu da osvaja na prvi njuh te da, jednom kada vas osvoji, neće biti prigode u kojoj ga nećete poželjeti nositi.

13. Narciso Rodriguez Musc Noir For Her

Narciso Rodriguez Musc Noir For Her odaje počast snažnoj mističnosti unutarnje ljepote žene i njezinoj urođenoj senzualnosti. Nadahnuta originalnim For Her parfemom, ova verzija reinterpretira i istražuje tajnu kultnog mirisa. Najnovije poglavlje u ovoj kolekciji mirisa i dalje odaje počast beskrajno tajanstvenoj prirodi ženske senzualnosti.

Ovaj elegantni parfem idealna je proljetna dnevna varijanta, ali nećete pogriješiti ni ako ga stavite za romantičnu večeru.

Prema riječima ljubiteljica ovog parfema, ovo je jedan od onih mirisa zbog kojih zaustavljate čak i nepoznatu osobu na ulici s pitanje koji miris nosi. Prozračan je, svjež, ne previše jak i stvoren za obožavanje.

14. Valentino Born in Roma Yellow Dream

Za miris Born in Roma Yellow Dream Donna parfumere Anne Filippo i Nicolasa Beaulieua nadahnuo je Rim okupan toplom, ugodnom svjetlošću kako bi razotkrili karakteristike žene koja predstavlja Valentino: blistava, puna života, samopouzdana.

Osmišljen u tri koraka koji se temelje na notama Valentino Color, Cool i Couture, ovaj mošusno-cvjetni miris budi znatiželju svojom čistom i ohrabrujućom mirisnom notom.

Parfem Ono nešto vaše: Kako odabrati parfem koji će postati vaš zaštitni znak?

Parfemi na polici Pitale smo, odgovorile ste: Tri parfema koja vam najviše nedostaju na policama parfumerija

Dame koje su ga isprobale na svojoj koži kažu da se radi o mirisu koji je lako i lijepo nositi, posebno u proljeće i ljeto. Lagan je, svjež, ugodan i kremast parfem koji se nosi svaki dan.

15. Avon This Love

Ovo je miris iz cvjetno-voćno-drvenasto-zelene kategorije, koja izražava modernu romantiku kroz bijeli buket latica frangipana i jasmina, slojevit ispod svježeg i razigranog voćnog vrha ružičastog grejpa i lubenice. This Love EdP utjelovljuje svijet življenja u dvoje, kreiran da traje.

Vama najdraži novi parfem u 2021. godini je...

glasova:


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju