Vjenčane frizure mijenjale su se kroz desetljeća baš kao i svi modni stilovi. Frizure kakve su mladenke nosile prije 60 godina puno se razlikuju od frizura kakve nose danas. Povijest vjenčanih frizura od 1960-ih do danas sažeta je u zabavnom videu od dvije minute

Vjenčane frizure u zadnjih 60 godina puno su se promijenile. Šezdesetih godina prošlog stoljeća mladenke su kosu vezale u nisku punđu, gornji dio kose bio je podignut, odnosno natapiran te je bila romantično zakovrčana.

Ludih 1970-ih nosile su pak raspuštenu kosu s velikim valovima i velikim velom. Disko eru 1980-ih označile su pak kičaste frizure, sitne loknice, odnosno mini-val, podignute šiške, tapiranje i ekscentričan veo pričvršćen na stiliziranu traku za kosu.

U doba dancea, techna i ravea 1990-ih najpopularnija je bila frizura s dvije vlasi spuštene preko obraza i velika punđa sa 'sarmicama' na vrhu glave.

S početkom novog milenija, 2000-ih stigla je jednostavna frizura, zalizana kosa s niskom punđom i tankim rajfom. U desetljeću u kojem smo trenutno najmodernija je pak raspuštena kosa s romantičnim valovima i raskošan cvjetni vijenac na koji je pričvršćen veo.

Beauty blogerica Kayley Melissa sažela je 60 godina vjenčanih frizura u videu od 139 sekundi, koji je u kratko vrijeme skupio preko dva milijuna klikova, te je napravila frizuru iz svakog desetljeća, a vi izaberite koja vam se najviše sviđa!

Najljepša mi je vjenčana frizura iz

glasova:

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju