Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill Biden na državničkoj večeri u Bijeloj kući raskošno su ugostili francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigitte Macron.

Galerija Jill Biden i Brigitte Macron Emmanuel i Brigitte Macron Jill i Joe Biden +1 Svečana večera u Bijeloj kući

Na stolu sa svijećnjacima i cvijećem servirani su jastozi, govedina i torta od naranči, a američka prva dama posebno je inzistirala na tome da se serviraju američki sirevi, uključujući i sir iz Oregona koji je 2019. osvojio svjetsku nagradu za kvalitetu.

Zdravice su se održavale uz američki šampanjac serviran u francuskim čašama.

Tematske boje večeri bile su crvena, bijela i plava kao simbol zastava obiju zemalja, a svečanost večere svojim su izdanjima dodatno naglasile prve dame.

Jill Biden nosila je tamnoplavu dugu haljinu od čipke Oscara de la Rente. Na haljini dugih rukava posebno se isticao lađa izrez, koji ju je učinio dodatno ženstvenom. Američka prva dama nosila je i viseće naušnice, koje su se istaknule zahvaljujući polupodignutoj frizuri.

Jill i Joe Biden Jill i Joe Biden (Foto: Profimedia)

Inače, Biden u svečanim prilikama rado bira američke dizajnere, a sada je nastavila niz odabirom luksuzne modne kuće Oscar de la Renta, koju trenutačno vode Laura Kim i Fernando Garcia.

Emmanuel i Brigitte Macron Emmanuel i Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

Što se tiče Brigitte Macron, ona se odlučila za bijelu boju. Blistala je u dugoj bijeloj haljini sa srebrnim detaljima oko vrata i struka. Haljina visokog ovratnika imala je i izrez na nozi, a francuska prva dama uparila ju je s modnim dodacima u srebrnoj boji. Nosila je i bijele salonke, a kosu je oblikovala u elegantnu podignutu frizuru.

Ljepšu haljinu nosila je...

glasova:

Obje dame izgledale su fantastično, a u našoj anketi možete izabrati koja se haljina vama više sviđa. (Hina/Ma.B.)

Svečana večera u Bijeloj kući Svečana večera u Bijeloj kući (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju