Sako svijetložute boje sunovrata, podstavljen na ramenima i ukrašen blještavim pozlaćenim dugmadima koji je princeza Diana nosila na putovanju u Hong Kong 1989. bit će jedan od njezinih šest odjevnih predmeta izloženih u toj bivšoj britanskoj koloniji prije aukcije najavljene za lipanj.

Galerija Cvjetna haljina Catherine Walker Princeza Diana nosila je sako u boji narcisa prilikom posjeta Hong Kongu Haljinu dizajnera Murraya Arbeida nosila na premijeri +5 Večernja haljina dizajnera Victora Edelsteina od svile i čipke

Kolekcija haljina, cipela i torbi princeze od Walesa od četvrtka su izloženi u trgovačkom centru u Hong Kongu i bit će tamo idućih 12 dana, a potom se kolekcija seli u Irsku, sve do aukcije 27. lipnja.

Princeza Diana, poginula u prometnoj nesreći 1997. u Parizu, diktirala je modu "svaki puta kada se obukla i izašla", rekao je Martin Nolan, dirketor aukcijske kuće Julien's, sa sjedištem u Kaliforniji.

Poznati sako u boji narcisa dizajnerice Catherine Walker mogao bi postići cijenu od 50.000 dolara, dok bi večernja plava haljina sa zvijezdama mogla postići cijenu od 400.000 dolara.

Princeza Diana nosila je sako u boji narcisa prilikom posjeta Hong Kongu Princeza Diana nosila je sako u boji narcisa prilikom posjeta Hong Kongu (Foto: Guliver Images)

Princeza Diana tu je haljinu dizajnera Murraya Arbeida nosila na premijeri "Fantoma u operi" 1986. na West Endu u Londonu.

Haljinu dizajnera Murraya Arbeida nosila na premijeri Haljinu dizajnera Murraya Arbeida nosila na premijeri "Fantoma u operi" 1986. (Foto: Guliver Images)

Također je izložena i večernja haljina dizajnera Victora Edelsteina od svile i čipke, kai i cvjetna haljina Catherine Walker koju je Diana nosila 1991., na bdijenju svog bliskog prijatelja Adriana Warda Jacksona.

Večernja haljina dizajnera Victora Edelsteina od svile i čipke Večernja haljina dizajnera Victora Edelsteina od svile i čipke (Foto: Guliver Images)

Nedavno je još jedna modna priča vezana uz omiljenu Princezu srca ugledala svjetlo dana. Naime, rezervna vjenčanica, za koju nije znala ni sama Diana, sada je napokon sašivena, a u našoj je anketi 65% vas zaključilo da im je čak i ljepša od originalne.

Princeza Diana: Haljina koja je uvela novu moćnu modnu kategoriju Princeza Diana u Serpentinskoj galeriji 29. lipnja 1994. godine Princeza Diana u kreaciji Christine Stambolian Princeza Diana u osvetničkoj haljini 1994. godine +0 Diana i Charles vjenčali su se 1981. godine, a formalno razveli u kolovozu 1996.

Sedam kultnih haljina za sedam važnih trenutaka u životu neprežaljene princeze Diane Diana i Charles vjenčali su se 1981. godine, a formalno razveli u kolovozu 1996. Princeza Diana u kreaciji Christine Stambolian Princeza Diana u osvetničkoj haljini 1994. godine +5 Princeza Diana nakon rođenja princa Williama

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju