Živuća legenda dizajna, Karim Rashid, 6. lipnja u Muzeju Mimara predstavit će svoju izložbu namještaja ''Design for Everyone'' kako bi upoznao prisutne s njenim konceptom i načinom na koji razmišlja o suvremenom dizajnu današnjice

Namještaj koji bi trebao osvojiti svijet proizvodi se u Hrvatskoj i od prirodnih materijala. Iza njega stoji jedan od najpoznatijih i najkreativnijih dizajnera industrijskog dizajna - Karim Rashid.

To je dizajner s više od 3500 realiziranih projekata i dobitnik preko više od 300 značajnih nagrada. Do sada je radio u više od 40 zemalja svijeta, a njegove umotvorine mogu se naći u mnogim domovima, muzejima, restoranima.

Karim Rashid dizajnirao je interaktivnu kolekciju namještaja za ERU

Njegovu izložbu namještaja Design for Everyone imat ćemo priliku vidjeti 6. lipnja u Muzeju Mimara. Karim Rashid za sebe voli reći da je prizeman te da dizajnerski komadi ne smiju biti namijenjeni samo elitama. Upravo zato njegova izložba nosi naziv Dizajn svima, a cilj je približiti funkcionalnu i estetsku vrijednost svima koji žele razumjeti njezino značenje i poruku. Tu interaktivnu kolekciju namještaja Karim je dizajnirao za ERU.

On jer svjetski poznati dizajner koji se ne boji izazova i to se vidi po njegovim radovima koje je do sada radio i vrlo rado je prihvatio da se okuša u nečemu za njega relativno novom, poput novih materijala i tržišta, kazao je Drago Veselčić, vlasnik ERU grupe.

Jedna od tajni njegova uspjeha je što svaki proizvod testira u svome domu. Voli eksperimentirati s bojama i oblicima, a u njegovim očima svijet je i dalje prilično konzervativan. Njegov namještaj odgovara suvremenom uređenju no i svima onima koji shvaćaju njegovu poruku. Treba živjeti budućnost, a nikako prošlost.

Više o izložbi namještaja slavnog dizajnera Karim Rashida pogledajte u prilogu IN Magazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju