Na vjenčanju Petrinjke Barbare Marijan-Oreški koje se u subotu održalo u Francuskoj srca uzvanika i njezina supruga, Francuza Andréa Oursa kucala su za Petrinju, mali grad velikog srca, kako je rekao André. Iako na vjenčanju nije imala svoju obitelj i prijatelje iz Hrvatske, Barbara je imala dan kakav se samo može poželjeti.

Svakoj mladenki dan vjenčanja izuzetno je emotivan, a za Petrinjku Barbaru Marijan-Oreški, koja živi u francuskom gradu Nantesu bio je i još malo više emotivan. U mislima sa svojom obitelji i prijateljima u Petrinji, Barbara je rekla da izabraniku svog srca, a iznenađenje koje joj je suprug André pripremio dirnulo ju je do suza.

Slika nije dostupna Prosidba na petrinjskim ruševinama koja nas podsjeća da ljubav pobjeđuje sve nedaće

Slika nije dostupna Vjenčanje od 1000 eura: Kako su Žana i Manuel organizirali svoju malu bajku s 30 gostiju

Naime, André, koji ne razumije i ne zna govoriti hrvatski, naučio je pjesmu Petra Graše "Ako te pitaju" i otpjevao ju na vjenčanju kao iznenađenje za svoju suprugu. Nakon što je André uz pratnju uzvanika otpjevao pjesmu, pozdravio je svoju obitelj u Hrvatskoj i Petrinju, mali grad velikog srca, te dirnuo sve porukom da poslije kiše dolazi sunce.

Ovo je sve što si možeš poželjeti, daleko od onih koje voliš, daleko od obitelji i prijatelja, i onda ovdje imaš one koji nisu ni svjesni koliko su zapravo moja obitelj. Ljepši dan nisam mogla poželjeti, a ovo iznenađenje je sve, ljudi moji, sve!! Hvala nije dovoljno. Jednostavno nije dovoljno, svi su bili moji danas, i svi su bili Hrvati, i pjevali su pjesmu koju i ne razumiju. Ja sam sretnica, napisala je Barbara uz snimku ovog prelijepog iznenađenja koju je objavila na Facebooku.

Petrinjska mladenka otkrila nam je da su njezini roditelji na dan njezina vjenčanja plakali toliko da Barbara nije imala snage javljati se na videopozive i gledati sva uplakana lica, sestara i mame pogotovo.

Prijatelji se javljaju, čestitaju, plakali su svi zbog našeg voljenoga grada, sada plaču bar malo zbog radosti i znaju da mislimo na njih iako fizički nismo u mogućnosti biti s njima. Moje se srce srušilo s mojim gradom, ali Andréas ga je digao, nije ni svjestan koliko, rekla nam je dan nakon vjenčanja Barbara, koja se sada preziva Martin.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju