Pet hrabrih žena koje vode bitku s rakom dojke ekipa emisije "Provjereno" u suradnji s šminkerima, frizerima i maskerima showa "Tvoje lice zvuči poznato" iznenadila je zapanjujućim darom – neočekivanom transformacijom koja im je izmamila osmijeh na lica, te im nakratko maknula misli od svakodnevice


"Kad sam se prije gledala u ogledalo, uvijek bi našla neku zamjerku. Moj nos, moji zubi, moja debljina. Uvijek je nešto bilo, stalno neke kritike. Ali sada nakon svega kad se pogledam u ogledalo, ne mogu vjerovati, ali ja sam zadovoljna svojim izgledom,
" priznaje Biljana Kecerin kojoj je dijagnosticiran rak dojke.

Ista tvrdi da većina osoba nije svjesna kakav život vodi dok ne oboli, te tek onda shvati koliko je važna obitelj, prijatelji i uživanje u svakom trenutku svoga života.

Dijagnoza karcinoma dojke potresla je život 40 godina stare Ivane Đurić Katanić kao grom iz vedra neba prije otprilike četiri i pol mjeseca. Karcinom dojke metastazirao je na limfnim čvorovima pazuha, vrata, ispod ključne kosti. Iza nje je četrnaest kemoterapija. Ispred nje još dvije, a potom slijedi operacija i zračenje.

"Svi znamo da to postoji, svi znamo da je on tu oko nas, a onda kad saznaš da se događa tebi, normalno da se nađeš u slijepoj ulici", otkrila je Suzana Zaro (54) koja se također hrabro bori s ovom zloćudnom bolesti.
 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

Zbog redovitih kontrola 46 godina stara Valentina Kulenović je otkrila da se rak dojke vratio nakon dvije godine, a s bolešću bitku ponovo vodi i Petra Levak (51) koja je prvi put oboljela prije 11 godina. Tumorski markeri su drastično skočili i ona je odmah znala da se bolest vratila. Metastaze na prsištu, kaže, doživljava kao popravni koji jednostavno treba odraditi. No nju ništa neće spriječiti da život živi punim plućima.

Da bi ovim hrabrim damama podarili predah od surove svakodnevnice, ekipa "Provjerenog" u suradnji s šminkerima, frizerima i maskerima showa "Tvoje lice zvuči poznato" iznenadila ih je zapanjujućim darom.

Biljani, Ivani, Suzani, Valentini i Petri rekli su da će sudjelovati u kampanji koja naglašava važnost samopregleda dojki, a zapravo su ih "potajno" transformirali u omiljene pjevačice, glumice i zabavljačice.

Pogledajte u prilogu "Provjerenog" kako su reagirale ove hrabre žene na njihovo iznenađenje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju