Živite li u stanu manje kvadrature zasigurno ste postali stručnjakinja za organizaciju i pohranjivanje stvari.

Galerija Mali stan Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 3 Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 4 +5 Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 6

U malim prostorima imperativ je biti pragmatičan i fleksibilan te koristiti višenamjenske predmete.

Primjerice, dobro je imati krevet s ladicama koji služi i kao mjesto za spavanje, ali i spremište za posteljinu. Ili recimo tabure koji je istovremeno mjesto za odmaranje nogu, stolić za kavu i spremište za odlaganje sitnica.

Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 6 Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 6 (Foto: Living4media)

Ako živite u malom stanu podrazumijeva se da nemate baš sva kućanska pomagala na tržištu ili pak dovoljno slobodnog prostora za smjestiti svoju impresivnu kolekciju cipela i odjeće. No, od nekih važnih stvari ipak nemojte odustati.

Stručnjaci tvrde da je izvor prirodne svjetlosti u malom domu iznimno važan za normalno funkcioniranje u prostoru. Istraživanja su pokazala da ljudi koji obitavaju u prostoru s prirodnim izvorom svjetlosti su produktivniji, raspoloženiji i općenito sretniji.

Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 5 Prirodni izvor svjetlosti i kućno bilje uljepšat će i najmanji dom Foto: Living4media

Živjela sam devet mjeseci tijekom studija u podrumskom stranu i osjećala sam se kao da živim u tamnici. Kada danas biram stan, prvu stvar na koju gledam je koliko u njemu ima prirodne svjetlosti, kaže nam naša čitateljica Tamara.

I najmanji stan izgledat će ljepše kada se promatra pod prirodnim izvorom svjetlosti. Potrudite se da ga pametno iskoristite u malom prostoru:

  • Nemojte koristiti tamne i teške zastore koji blokiraju svjetlost
  • Nemojte stavljati velike komade namještaja uz prozor kroz koji dopire prirodna svjetlost
  • Nemojte bojati zidove u tamne boje, niti nemojte kupovati velike komade namještaja u tamnim nijansama
  • Održavajte prozore, vrata i druga mjesta kroz koja dopire prirodna svjetlost besprijekorno čistim

Biljke i prirodni izvor svjetlosti Biljke i prirodni izvor svjetlosti (Foto: Living4media)

Želite li trenutno uljepšati svoj životni prostor, napunite ga biljkama. To što živite u malom prostoru ne znači da se morate odreći zelenila u domu.

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite kako mali prostori s prirodnim izvorom svjetlosti i kućnim biljkama mogu izgledati fantastično.

Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata Malen, funkcionalan i baš lijep: Stan od 31 m2 koji izgleda kao iz kataloga Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih +3 Mali stan od 31 metara kvadratnih

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju