Živite li u stanu manje kvadrature zasigurno ste postali stručnjakinja za organizaciju i pohranjivanje stvari.

Galerija Mali stan Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 3 Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 4 +5 Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 6

U malim prostorima imperativ je biti pragmatičan i fleksibilan te koristiti višenamjenske predmete.

Primjerice, dobro je imati krevet s ladicama koji služi i kao mjesto za spavanje, ali i spremište za posteljinu. Ili recimo tabure koji je istovremeno mjesto za odmaranje nogu, stolić za kavu i spremište za odlaganje sitnica.

Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 6 Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 6 (Foto: Living4media)

Ako živite u malom stanu podrazumijeva se da nemate baš sva kućanska pomagala na tržištu ili pak dovoljno slobodnog prostora za smjestiti svoju impresivnu kolekciju cipela i odjeće. No, od nekih važnih stvari ipak nemojte odustati.

Stručnjaci tvrde da je izvor prirodne svjetlosti u malom domu iznimno važan za normalno funkcioniranje u prostoru. Istraživanja su pokazala da ljudi koji obitavaju u prostoru s prirodnim izvorom svjetlosti su produktivniji, raspoloženiji i općenito sretniji.

Prirodni izvor svjetlosti osobito je važan u malom prostoru - 5 Prirodni izvor svjetlosti i kućno bilje uljepšat će i najmanji dom Foto: Living4media

Živjela sam devet mjeseci tijekom studija u podrumskom stranu i osjećala sam se kao da živim u tamnici. Kada danas biram stan, prvu stvar na koju gledam je koliko u njemu ima prirodne svjetlosti, kaže nam naša čitateljica Tamara.

I najmanji stan izgledat će ljepše kada se promatra pod prirodnim izvorom svjetlosti. Potrudite se da ga pametno iskoristite u malom prostoru:

  • Nemojte koristiti tamne i teške zastore koji blokiraju svjetlost
  • Nemojte stavljati velike komade namještaja uz prozor kroz koji dopire prirodna svjetlost
  • Nemojte bojati zidove u tamne boje, niti nemojte kupovati velike komade namještaja u tamnim nijansama
  • Održavajte prozore, vrata i druga mjesta kroz koja dopire prirodna svjetlost besprijekorno čistim

Biljke i prirodni izvor svjetlosti Biljke i prirodni izvor svjetlosti (Foto: Living4media)

Želite li trenutno uljepšati svoj životni prostor, napunite ga biljkama. To što živite u malom prostoru ne znači da se morate odreći zelenila u domu.

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite kako mali prostori s prirodnim izvorom svjetlosti i kućnim biljkama mogu izgledati fantastično.

Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata Frustrira vas manjak prostora? Inspirirajte se ovim stančićem od 31 m2 koji izgleda ljepše od velikih stanova Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih +3 Mali stan od 31 metara kvadratnih

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju