Ona koja uvijek grli – tako bi Jasminu Hadela opisali svi koji je znaju, od njezinih članova obitelji i prijatelja, pa sve do suradnika i poznanika. I uistinu je tako. No ono što još više oduševljava njezina je kreativnost i stalna volja za napretkom, pa je tako nedavno predstavila svoje nove proizvode – priručnik "Tvoja životna priča" i set kartica "Biti Svoj(a)".

 Ova 33-godišnja majka troje djece, poduzetnica, magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, doktorandica, autorica knjige Biti svoja, kao i brojnih stručnih i znanstvenih radova te vlasnica Centra za rani razvoj u djetinjstvu i ravnateljica Doma za odrasle osobe s mentalnim oštećenjima Veselko, edukantica geštalt psihoterapije i edukatorica svjesnog roditeljstva dr. Shefali Tsabary, uistinu ima mnogo toga za ponuditi.

Ipak, za sebe kaže da je sve to manje važno u odnosu na životne diplome:

Teška bolest, teška prometna, gubitak dviju beba. Neprocjenjive životne škole. One su ono što jesi i što stvaraš. Sve to naučilo me koliko snage ima u meni i koliko mogu pomoći drugima i podržati ih na njihovom putu, ističe.

I uistinu, jednom kada ona postane dio vašeg života, ne možete ni zamisliti kakav će utjecaj imati na vas, bilo privatno ili poslovno. Ona je osoba koja uvijek sebe daje drugima i navija za vas do kraja. Takvo iskustvo želi pružiti i drugima kako bi i oni gradili ovakve vrijedne odnose sa sebi važnim ljudima.

I baš je zato i predstavila svoje nove proizvode koji su idealan božićni poklon za sve drage ljude u vašem životu.

Jasminini proizvodi Jasminini proizvodi (Foto: Privatna arhiva)

Već prije dvije godine sam poželjela imati svoj proizvod. Najprije mi je na ideju pao priručnik i dnevnik za roditeljstvo. To sam kreirala, ali samo u online obliku za roditelje koji su bili dio mog online programa. Uvijek kad sam kreirala neki online materijal, dobila sam povratne informacije koliko im služi i da bi baš voljeli imati nešto slično u tiskanom obliku.

Nakon knjige Biti svoja, počela se krčkati ideja o radnom priručniku i o karticama. Želja mi je bila da osobe imaju radni materijal uz koji upoznaju najdublje dijelove sebe i tako krenu ka promjeni koja je njima značajna i potrebna. Sama sam htjela imati jedan takav materijal, a pošto nisam nailazila na ono što obuhvaća sve domene mog života, odlučila sam da je vrijeme da ga kreiram sama, govori nam Jasmina.

Tako su nastali njezini novi proizvodi, a ono što je posebno veseli jest to što je u tome imala najljepšu moguću pomoć – onu svoje djece. Upravo njihovi crteži krase i priručnik i kartice, a to je nešto na što je ova majka najponosnija.

Kako se koriste priručnik i kartice?

Oba proizvoda imaju veliku vrijednost za svakoga tko ih uzme u ruke jer uz njih kreće na putovanje otkrivanja samoga sebe.

Radni priručnik "Tvoja životna priča“ je materijal koji kroz 168 stranica vodi osobu u srž vlastite promjene, u vlastite dubine. Unutra su zadaci i pitanja koja vode osobe kroz prošlost, sadašnjost i budućnost. Osobe se suočavaju i sa svojom životnom pričom te pisanjem pisama važnim osobama.

Kad sam kreirala kartice i radni priručnik, u glavi sam imala sliku osobe koja se svako jutro budi i izvlači jednu karticu kojom se vodi kroz dan, a kad ide na spavanje otvara priručnik i rješava barem jedan zadatak.

Naglašavam da neka pitanja mogu biti bolna i emotivno teška, stoga u samom priručniku osobe pozivam da potraže stručnu podršku kad god osjete da kroz određeni proces ne mogu proći samostalno. Priručnik sam zamislila kao dodatan materijal koji osobe mogu odnijeti sa sobom na sat psihoterapije i zajedno sa svojim terapeutom raspravljati o uvidima do kojih su došli prilikom raspisivanja i odgovaranja, pojašnjava nam.

Set od 93 edukativno-inspiracijskih kartica "Biti Svoj(a)" sadrži 3 kutije s po 31 karticom u tri područja: roditeljstvo, život i poslovanje. Unutar svake domene nalaze se 3 kategorije prema kojima se raspoznaju kartice, a to su: Samoanaliza; Zadatak i Inspiracija. U samoanalizi osoba ima pitanja koja ju vode ka dubljem promišljanju o određenom području. Zadatak je obično kreiran tako da za njega treba nešto više vremena pa se može napraviti kroz jedan dan ili cijeli tjedan. Inspiracija se sastoji od Jasmininih citata koje je kreirala tijekom godina rada s klijentima i služe kao ohrabrenje i podrška u svakodnevici pojedine osobe.

Također, Jasmina naglašava da iako unutar kartica postoji područje "Roditeljstvo" to ne znači da osobe koje nisu roditelji ne mogu navedeni isto koristiti taj paket kartica. Naprotiv, on je odličan za preispitivanje odnosa s vlastitim roditeljima.

Ideje su same izlazile na površinu

Kada je kreirala tekstualni dio priručnika i kartica, vodila se svojom intuicijom.

Sjela sam i samo pisala. Tu sam osjetila da svih 14 godina iskustva rada i educiranja sad izlazi na papir. Ispred sebe sam mogla zamisliti osobu koja rješava priručnik i osobu koja ujutro izvlači po jednu karticu i tako započinje svoj dan. Zamislila sam koliko će ovi proizvodi pomoći svakoj obitelji da se još više povežu, a pojedincima da osvijeste svoje snage u svakom području života te potraže podršku u onim segmentima u kojima osjećaju da im je prebolno da bi kroz to prolazili sami, iskrena je Jasmina, dodajući da su kartice ugledale svjetlo dana zahvaljujući velikoj pomoći Marijane i Tomislava Škrinjara koji su se pobrinuli za grafičku pripremu za tisak.

Oba proizvoda prvi su u svoje ruke dobili posjetitelji njezine nedavne konferencije u Čakovcu, a njihove reakcije dovoljno govore o važnosti ovih proizvoda.

Jasminini proizvodi Jasminini proizvodi (Foto: Privatna arhiva)

Reakcije su divne. Danas, kad čujem osobe koje su bile na konferenciji i za sebe i sebi drage osobe uzele ove proizvode, shvaćam da nije riječ o samo jednoj osobi nego cijelim obiteljima. Tu su majke koje sa svojom djecom izvlače kartice i čitaju ih te rješavaju zadatke, a inspiraciju ponavljaju po nekoliko puta da im ostane u mislima tijekom dana, ali i cijelog tjedna. Tu su očevi koji pomno odgovaraju na zadatke unutar priručnika i u pojedina pitanja uključuju svoju djecu gdje ih pitaju za mišljenje. Tu su osobe koje još nisu roditelji, ali koriste oba proizvoda za preispitivanje odnosa sa vlastitim roditeljima .Sanjala sam kako će oba proizvoda imati veliki utjecaj na poboljšanje kvalitete života u svim domenama jedne osobe.

Jedan Jasminin suradnik opisao ih je ovako:

Ovo je poklon koji bi trebala dobiti svaka osoba koju volite. Karte su toliko zanimljive da su moje klinke same počele s otvaranjem i čitanjem. Pored igre, nauče te životu i vjeri koju Jasmina ima u sebi i koju nesebično dijeli. Priručnik je praktičan i imaš osjećaj kao da te netko vodi za ruku. Ovo je originalan poklon koji će oduševiti svaku tvoju dragu osobu.

Jasminini proizvodi Jasminini proizvodi (Foto: Privatna arhiva)

Ako ste još uvijek u potrazi za božićnim poklonima za drage ljude, evo rješenja. Kartice i priručnik se mogu naručiti (u kompletu ili zasebno) putem webshopa i Jasmininih društvenih mreža na kojima ujedno možete vidjeti i sve detalje o njezinom radu, kao i sve vrijedne besplatne alate koje nudi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju