Na ljetovanju s mališanima uvijek treba biti spreman na nepredvidive situacije i puno aktivnosti. Jer oni sigurno neće mirovati, a dok su pod vašim nadzorom, nećete ni vi. Svi su roditelji spremni na taj scenarij pa je vrlo važno uživanje u ljetnim radostima provesti bez nepotrebnih distrakcija i neugodnosti.

Galerija Do 18. kolovoza sudjelujte u nagradnoj igri i osvojite put u Barcelonu za dvoje Put u Barcelonu Pregled u klinici Optical Express +2 Ostvarite jasniji pogled na ljetne avanture s djecom Uobičajene ljetne aktivnosti u kojima možda niste uživali od svoga djetinjstva svakako će se ponovno naći u vašem rasporedu kada i sami budete imali djecu. Djeca vam neće ostaviti puno vremena za neometano ljenčarenje na ležaljkama, već će tražiti da sudjelujete u aktivnostima na koje ste možda već i zaboravili.

Kako biste neometano uživali sa svojim najmlađima, pokušajte učiniti sve kako biste svima, pa i sebi, poboljšali to iskustvo. Ronjenje, igra u pijesku, pa čak i vožnja biciklom mogu biti izrazito zahtjevni za sve one koji nose naočale ili leće. U igri gradnje kula u pijesku često će se djeca igrati i rušenja, pa pijesak lako može završiti u očima. Taj trenutak nije baš poželjan, pogotovo ne za one koji nose kontaktne leće.

Ostvarite jasniji pogled na ljetne avanture s djecom Ostvarite jasniji pogled na ljetne avanture s djecom Foto: Optical Express

Leće ili naočale također mogu ograničavati u ronjenju, ali čak i pri vožnji bicikla prilikom koje jače osjećamo vjetar koji djeluje na sluznicu oka.

Sve te aktivnosti zapravo mogu biti otežavajuće za one koji su primorani nositi pomagala koja popravljaju dioptriju.

Česte su zablude da je lasersko uklanjanje dioptrije bolno, da se zahvatom ne može riješiti astigmatizam, da se dioptrija vraća, da nije svatko kandidat za skidanje dioptrije i da je oporavak od operacije dug, međutim zaista je riječ o zabludama.

Oslobađajući osjećaj dvije su riječi kojima osobe koje su prošle lasersko skidanje dioptrije najčešće opisuju svoje stanje nakon toga zahvata. Lasersko skidanje dioptrije od početka primjene do danas doživjelo je nekoliko revolucija i tehnologija u izvedbi samo ide naprijed pa se danas lasersko skidanje dioptrije opisuje kako bezbolno i jednostavno te s brzim oporavkom.

U klinici Optical Express svaki zahvat prilagođava se svakom pacijentu posebno i najčešće se provodi dvjema najpopularnijim metodama laserskog skidanja dioptrije, LASIK i PRK. Obje metode u toj su klinici unaprijeđene upotrebom iDesigna, napredne dijagnostičke tehnologije koja mjeri oko na 1200 točaka kako bi napravila mapu vašeg vida. To omogućuje kirurgu da zahvat bude individualiziran te se time postižu bolji rezultati. Skidanje dioptrije trajno je i oslobodit će vas naočala i leća; kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma.

Prije zahvata pacijent dobiva anestetske kapi koje ubrzo djeluju i čine zahvat bezbolnim. Zatim se na rožnicu oka šalju impulsi laserskih zraka koje ispravljaju nepravilnosti. Većina osoba već drugi dan može obavljati sve svoje svakodnevne aktivnosti, a potpuni oporavak traje nekoliko dana. Vid je korigiralo već više od 40 milijuna ljudi u svijetu, a u ovoj klinici pacijenti se rado upuštaju u ruke vodećeg refrakcijskog i transplantacijskog kirurga dr. med. Deana Šarića. U području laserske korekcije vida i transplantacijske kirurgije radi već 20 godina, a izveo je više od 25.000 zahvata.

Ovog ljeta ideja o laserskom skidanju dioptrije u klinici Optical Express može biti još primamljivija jer oni koji se odluče na zahvat do 18. 8. sudjeluju u nagradnoj igri i mogu osvojiti put u Barcelonu za dvoje.

Do 18. kolovoza sudjelujte u nagradnoj igri i osvojite put u Barcelonu za dvoje Do 18. kolovoza sudjelujte u nagradnoj igri i osvojite put u Barcelonu za dvoje Foto: Optical Express

Pravi poticaj na lasersko skidanje dioptrije može biti i činjenica da ćete nakon tog zahvata i doslovno i figurativno imati jasniji pogled na ljetne avanture s djecom. Značit će to i da će u vašoj memoriji biti utkani dragocjeni trenuci bez zamagljenja, a time ćete uspomene pamtiti kao živopisnije. Ponovno vidjeti dar je o kojem oni koji su prošli lasersko skidanje dioptrije uvijek pitaju: "Zašto se na to nisam odlučio/odlučila ranije?"

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Optical Express po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju