Je li vam se ikad dogodilo da tijekom strastvenih aktivnosti s partnerom razmišljate o nekom drugom? Ako je odgovor potvrdan, nemate razloga za brigu jer je to normalna pojava koju u jednakoj mjeri proživljavaju žene i muškarci.

Ako vam je druga osoba zalutala u misli tijekom seksa s partnerom, vjerojatno se osjećate krivima i razmišljate trebate li biti potpuno iskreni i reći partneru što se dogodilo ili pak tu sitnu maštariju trebate ostaviti samo za sebe.

Na to je pitanje pokušalo odgovoriti istraživanje britanske tvrtke za proizvodnju seksualnih igračaka, koje je zaključilo da o drugoj osobi tijekom seksa s partnerom razmišlja 46 posto žena i 42 posto muškaraca.

Nitko od nas ne može kontrolirati svoju maštu. Ako imate veliku samokontrolu, pa to i uspijete, može se dogoditi da se uzbuđenje ugasi, što u konačnici može trajno smanjiti seksualno zadovoljstvo.

Kako bi skinuo stigmu sa slobodnog maštanja za vrijeme seksa, seksualni terapeut Dawn Michael objasnio je u kojoj je mjeri razmišljanje o drugoj osobi tijekom seksa s partnerom normalno, a kad prelazi granicu i zahtijeva ozbiljan razgovor s partnerom.

Većina žena otvoreno priznaje partneru da im je u misli zalutao drugi muškarac.

Razmišljanje o drugoj osobi tijekom seksa sasvim je normalno, a ponekad ga preporučujem i u svojoj praksi. Posebno je korisno za muškarce koji imaju problem s erekcijom te za žene koje teško postižu orgazam.

To može biti pornoscena koju ste pogledali, profesor u kojeg ste bili zaljubljeni na trećoj godini fakulteta ili privlačni prolaznik kojega ste sreli u trgovini. Što god vas pali, objasnio je dr. Michael.

Istraživanje je pokazalo da većina žena otvoreno priznaje partneru da im je u misli zalutao drugi muškarac te da se to najčešće događa za vrijeme oralnog seksa. Psiholozi napominju da je orgazam na silu nemoguće postići, a kad se dovoljno opustite i prepustite, nemate kontrolu nad svojom maštom.

Zato taj trenutak treba prigrliti i u njemu uživati, a partneru objasniti da je ipak on najveći izvor vašeg zadovoljstva.

Gdje je granica?

Prelazimo granicu, smatraju psiholozi, ako tijekom seksa razmišljamo o bivšem i ako se to ponavlja gotovo svaki put kad imate odnos sa svojim partnerom. Jedna je stvar povremeno maštati o strancima, a druga premotavati scene koje su vam u prošlosti već pružile seksualno zadovoljstvo.

Ako ste se našli u ovoj situaciji, trebate razmisliti o emocionalnoj privrženosti bivšem partneru. Kad osvijestite zašto bivši dolazi u vaše misli tijekom seksualnog zadovoljstva, vrijeme je da o tome porazgovarate sa svojim partnerom. Ova situacija signalizira neke dublje probleme u vašem odnosu, na kojima bi što prije trebalo poraditi.

Iako je sasvim normalno povremeno koristiti fantaziju da vas digne preko ruba zadovoljstva, prvenstveno treba biti siguran u to da se vaš partner ne osjeća loše zbog toga. Najvažnije od svega je izbjeći osjećaj krivnje kod partnera.

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Slika nije dostupna Dosadio vam je doggy? Probajte froggy - novu pozu u seksu dobru za žensko zdravlje

Muškarcima je izrazito važna svjesnost o tome da mogu zadovoljiti svoju ženu, a njezine fantazije mogle bi mu spustiti samopouzdanje. Zato je potrebno na pažljiv način objasniti partneru kako je on najveći izvor vašeg zadovoljstva, a mašta nije ništa više od svoje definicije – misaoni proces koji je i tako slađi dok je u glavi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju