Jedna mama podijelila je korisnike Instagrama svojom pričom. Kada ju je kći nazvala debelom, odlučila joj je debljinu prikazati u drugačijem svjetlu, što mnogi ipak ne odobravaju

Nakon što je Allison Kimmey rekla djeci kako je sada vrijeme da s bazena krenu kući, njezina se kćerkica uzrujala. U trenutku bijesa i nemoći što ne može više ostati na bazenu rekla je svojoj majci da je debela. To je Allison potaknulo da kćerkici i sinu održi lekciju o tome što je zapravo debljina. Cijelu priču podijelila je sa svojih 124 tisuće pratitelja na Instagramu i objasnila kako ne može kontrolirati što njezina djeca čuju izvan kuće, ali da se kod kuće trudi naučiti ih kako misliti pozitivno.

 

(@allisonkimmey) on


"Moja kći danas mi je rekla da sam debela. Bila je uzrujana jer sam ih natjerala da izađu iz bazena i rekla je svom bratu da je mama debela. Rekla sam joj da moramo porazgovarati.

Ja: Što si rekla o meni?
Ona: Rekla sam da si debela, žao mi je.
Ja: Moramo razgovarati o tome. Istina je da ja nisam debela. Nitko nije debeo. To nije nešto što možeš BITI. Ali zato svi imamo masne naslage. One štite naše mišiće, naše kosti i pružaju snagu našem tijelu dajući nam energiju. Imaš li ti masne naslage?
Ona: Da! Imam ih ovdje na trbuščiću.

U trenutku bijesa i nemoći što ne može više ostati na bazenu rekla je svojoj majci da je debela.

Ja: Tako je. Imam ih i ja i tvoj brat.
On: Ja nemam masne naslage, ja sam najmršaviji, ja imam samo mišiće.
Ja: Zapravo svaka osoba na svijetu ima masne naslage, ali svatko od nas ima drugačije količine.
On: U pravu si! I ja ih imam kako bi štitile moje velike mišiće! Ali ti ih imaš više od mene.
Ja: Da, to je istina. Netko ih ima puno, a netko jako malo, ali to ne znači da je jedna osoba bolja od druge. Razumijete li to?
Oni: Da, mama.
Ja: Možete li ponoviti to što sam rekla?
Oni: Da! Ne smijemo reći da je netko debeo jer ne možeš biti debeo, ali svi imaju masti i nema ništa krivo u tome.
Ja: Upravo tako.
Oni: Možemo li sada natrag u bazen?
Ja: Ne.

 

(@allisonkimmey) on

Svaki put kada se pojave ovakve teme, moram razmisliti kako ću ih obraditi s njima. Debljina nije loša riječ u našoj kući. Ali ako posramim svoju djecu zbog toga što je upotrebljavaju, onda im dokazujem da je u pitanju riječ koja vrijeđa i produljujem stigmu da su dodatni kilogrami nešto grozno, bezvrijedno i nepoželjno. S obzirom na to da u našoj kući ne zovemo ljude debelima kako bismo ih uvrijedili, moram pretpostaviti da je to usvojila negdje drugdje ili od nekog drugog.

Naša djeca hrane se tuđim idejama. U kući prijateljevih roditelja koji imaju drugačije vrijednost, tijekom gledanja serije ili filma, u školi. Ideje o izgledu tijela već se filtriraju u njihovim umovima. Posao je roditelja da bude najglasniji, najpozitivniji i najdosljedniji glas koji će djeca čuti, glas koji će se izdignuti iznad svih ostalih."

I dok su joj jedni dali bezrezervnu podršku i pohvalili način na koji je reagirala, drugi smatraju kako ne bi višak kilograma trebala predstavljati djetetu u pozitivnom svijetlu, nego uputiti na činjenicu da je debljina opasna za zdravlje.

Mislite li da je mama dobro reagirala?

glasova:


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju