Da su bili dobri, ne bi bili bivši, poznata je uzrečica s kojom će se složiti mnoge od nas. Međutim, ponekad skliznemo u primamljivi svijet poznatog, skinemo lokot sa svog srca i upustimo se u avanturu s bivšim…

Bivše bismo mogli svrstati u dvije kategorije: oni koje blokiramo na društvenim mrežama i okrećemo glavu kad ih sretnemo na ulici, te one s kojima, s vremena na vrijeme, razmijenimo strastvenu poruku u sitne jutarnje sate.

Odnos s drugom kategorijom bivših poprilično je opasan teren u kojemu se nameće jedno diskutabilno pitanje:

Je li seks s bivšim dobra ideja?

Prije nego što se odlučimo na seks s bivšim, trebale bismo same sebi postaviti nekoliko pitanja.

Postoji li nada da će seks rezultirati obnovom odnosa koji je davno osuđen na propast? Jesmo li usamljene i žudimo li za fizičkim dodirom? Pokušavamo li naći utjehu u osobi koja nas je povrijedila?

Seks s bivšim je provjerena aktivnost u kojoj nema sramežljivosti i iznenadih situacija

Bez obzira na to koja je naša motivacija, trebamo biti sigurne da seks s bivšim neće biti mazohistički pothvat, nego ugodna avantura koja će podići naše samopouzdanje i pružiti nam seksualno zadovoljstvo.

Rhonda Richards Smith, psihoterapeutkinja i stručnjakinja za veze ističe kako ne bismo sami sebe trebali osuđivati ako se pojavi želja za seksom s bivšim partnerom. Mnogi od nas su vezani za bivše, ali u tom odnosu trebamo biti jako oprezni.

Prije nego što pristanete ponovno dijeliti svoje tijelo s tom osobom, zastanite i razmislite o tome. Veza je prekinuta s razlogom, pa zašto razmišljaš o povratku seksu? Seks s bivšim je zanimljiv i uzbudljiv, ali imajte na umu da ponekad može biti opasan, kaže Smith.

U toj je situaciji najvažnije da oboje imate isti ciljeve. Postoje primjeri, govori Smith, kada su bivši partneri imali zajedničke fantazije o ponovnom pokretanju ljubavne veze pa je seks bio najbolja opcija. S druge strane, neki su pojedinci godinama ostali zaglavljeni u osobnom uvjerenju da je drugoj osobi stalo – a u stvarnosti to nije bilo tako.

Zašto se vraćamo bivšima?

Svatko od nas voli avanturu na poznatom terenu. Seks s bivšim je provjerena aktivnost u kojoj nema sramežljivosti i iznenadih situacija. Odlična je utjeha kad se osjećamo usamljenima, a i znamo da će seks biti izvrstan jer poznajemo preferencije, tijelo i navike bivšeg partnera. Koliko god nove seksualne avanture bile zanimljive i uzbudljive, mnoge od nas će više uživati u već provjerenom zadovoljstvu koje će bivši unijeti u naš život.

trebamo biti sigurne da seks s bivšim neće biti mazohistički pothvat, nego ugodna avantura koja će podići naše samopouzdanje i pružiti nam seksualno zadovoljstvo.

Posebno je opasno upustiti se u seksaulne odnose s bivšim, ako prema njegu gajimo osjećaje. Obično mislimo kako nas ista osoba ne može povrijediti dva puta, ali to je daleko od istine. Još jedna opasnost koju ističe Smith je barijera između sadašnjosti u kojoj ste nezadovoljni i potencijalnog odnosa koji vas možda čeka iza ugla.

Je li seks s bivšim dobra ideja?

glasova:

Jedan od problema seksa s bivšom je taj što bivši partner ima svoje mjesto u vašem životu. Dakle, ako se upuštate u seks s tom osobom, to odgađa mogućnost traženje partnera koji bi vas mogli zadovoljiti u svim područjima, kaže Smith. 

Srce 5 znakova da bivšem ipak možete dati drugu priliku

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Zamislite da svakog vikenda odlazite u grad i pokušavate pronaći osobu s kojoj biste mogli dijeliti svoj život, a putem doma zalutate u krevet svog bivšeg partnera. To stvara emotivnu barijeru između vas i mogućnosti kompletne ljubavi kakvoj težite i kakvu zaslužujete.

 U anketi nam reci što vi mislite o tome. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju