Neke se žene žele ostvariti kroz obitelj i djecu, a druge pak svoj život žele posvetiti karijeri. Onim ženama koje žongliraju između jednog i drugog – život je ipak nešto kompliciraniji.

Kao predane radnice i brižne majke, često zapostavljaju same sebe i ne osjećaju se zadovoljnima i ispunjenima.

Jedna je mama na TikToku objavila video u kojemu je objasnila zašto smatra da je lakše majkama koje idu raditi nego onima koje su kod kuće sa svojom djecom. Njezin je video izazvao buru reakcija.

Sarz, mama iz Melbournea u Australiji, argumentirala je svoje mišljenje, a njezini su argumenti izazvali žestoku raspravu u komentarima jer zaposlene mame jednostavno nisu mogle razumjeti kako je Sarz uspjela oblikovati tako neuobičajeno mišljenje.

Radnim danima mogu ići na posao, slušajući podcast ili glazbu sama. Mogu popiti kavu, prošetati gradom. otići u ured, razgovarati s odraslim ljudima...

Mamama koje su doma sa svojom djecom puno je teže 

Na samom početku videa Sarz je napomenula da ne želi uvrijediti ljude koji puno rade, ali da je majkama koje su doma sa svojom djecom – puno teže u životu, odnosno da imaju puno manje vremena za sebe.

Radnim danima mogu ići na posao, slušajući podcast ili glazbu sama. Mogu popiti kavu, prošetati gradom. Moram otići u ured, razgovarati s odraslim ljudima. Ondje koristim druge dijelove mozga koje dugo nisam koristila, započela je zaposlena mama.

I na kraju dana djeca joj jako nedostaju, ali i ona nedostaje njima. Vrijeme koje provode zajedno nikad neće iskoristiti za svađu, podizanje tona glasa i za nepotrebne prepirke, kakve su sasvim normalne u svakoj obitelji, ali ih je jednostavno više kad smo od jutra do sutra zatvoreni jedni s drugima.

S druge strane, mama koja ostaje doma sa svojoj djecom često zaboravlja komunicirati s odraslim ljudima jer dani prolaze bez normalnog ljudskog razgovora. Mame koje su kod kuće s djecom puno viču, svaki dan im je isti i polako se pretvaraju u nezadovoljne osobe kojima nedostaje vrijeme za njih same.

Majčinstvo je posao sam po sebi 

Od trenutka kad ustanete pa sve dok ne odete spavati, vi ste stalno uključeni. Palite vatru zbog iracionalnih stvari zbog kojih se uopće ne biste trebali svađati. To je stalni sukob, bez pauze, rekla je.

Brojni pratitelji na toj društvenoj mreži oštro su osudili njezino mišljenje. Javili su se zaposleni roditelji koji su u mislima stalno kod kuće s djecom, koji se ne mogu koncentrirati na posao, pa i oni koji bi jako htjeli biti sa svojom djecom, ali jednostavno nemaju izbora zbog financijske situacije.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

Majke su se zapitale kakva majka uopće može dovoditi u pitanje čuvanje vlastite djece i naglasile da je cijela poanta majčinstva kvalitetno vrijeme koje provodimo sa svojom djecom.

Ipak, neki su joj prijatelji u komentari dali i podršku.

Prsten Velika dilema: "Trebam li vratiti obiteljski prsten njegovoj obitelji?"

Afera Granica prijateljstva: "Trebam li prijateljici reći da je muž vara?"

Vojska onih koji je podržavaju uglavnom su mame koje doista ostaju doma sa svojom djecom i koje su se pronašle u njezinim riječima. One smatraju da bi im i pola sata slušanja glazbe u autu nasamo napunilo baterije za cijeli radni tjedan. Biti mama je posao sam po sebe i ove žene žele da ga se tako i doživljava. 

Kome je život teži?

glasova:

U anketi nam recite što vi mislite u ovoj temi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju