Prijateljstvo je vrijedan odnos koji se temelji na poštovanju i povjerenju. Prijatelji su rame za plakanje i srodne duše za najbolje provode, a neka prijateljstva su toliko čvrsta da ih uspoređujemo s obiteljskim odnosima.

Prijatelji su, dakle, obitelj koju sami biramo. Ženska prijateljstva još su nekako kompleksnija. Nabijena su emocijama i očekivanjima, a istovremeno pokazuju da pripadnost, pouzdanost i maksimalna iskrenost čine najčvršće veze na svijetu.

S druge strane, ta maksimalna iskrenost ponekad nas može koštati prijateljstva. Zato i tvrdimo da su ženska prijateljstva baš kompleksna, posebno kad je u škakljivu situaciju upleten i muškarac.

Gdje je granica prijateljstva? 

Jedna se prijateljica iz Velike Britanije našla u baš nezgodnoj situaciji. Na društvenoj mreži Reddit, potražila je pomoć drugih korisnika jer se, kako sama kaže, potpuno izgubila u vlastitoj glavi.

U dobrim je odnosima s jednim bračnim parom. Znaju se gotovo cijeli život, ali s njom je ipak bliža jer su zajedno išle u školu. Često se čuju, barem dva puta mjesečno popiju kavu, a ponekad se jedna drugoj i povjere oko intimnijih životnih pitanja. Emma glorificira svoj brak i muža, smatra da su skladni i pravi primjer drugim ljudima.

Međutim, stvari su ipak nešto drugačije.

Prilično sam sigurna da moja prijateljica nema pojma što njezin muž namjerava, zapravo, uvijek je tako dobra prema njemu, govoreći kako je on dobar muž i otac, napisala je Nicole.

Naime, ona je nedavno saznala da Emmu muž vara s kolegicom na poslu. Na prvu se šokirala i odbijala je tu mogućnost, ali na kraju se sumnja potvrdila.

Odmah je htjela nazvati prijateljicu i reći o čemu se radi, ali već se jednom opekla na istu situaciju. Rekla je svom bratu da šogorica ima aferu, a na kraju se uspostavilo da to nije istina. Danas ni brat ni šogorica ne razgovaraju s njom.

Ne želim ponoviti istu grešku. To je njihov odnos i ne želim se uplitati. Kad bih barem ona mogla saznati na neki drugi način. A s druge strane, kakva sam ja to prijateljica ako joj lažem? Dok mi hvali svog muža, tako sretna i nasmiješena, ja šutim i okrećem glavu, napisala je. 

Ne želim ponoviti istu grešku. To je njihov odnos i ne želim se uplitati.

Objava je izazvala buru reakcija.

Dok neki smatraju da ne bi trebala čekati ni trenutak, drugi su pak vrlo odlučni u savjetima da se treba odmaknuti od para dok sami ne srede svoje probleme.

Ti ne trebaš biti osoba koja će započeti raspad njihova braka. Odmakni se od njih dok ne riješe svoje probleme. Nemoj se uplitati, na kraju ćeš ti najgore proći, komentar je jedne korisnice.

Prsten Velika dilema: "Trebam li vratiti obiteljski prsten njegovoj obitelji?"

Prave prijateljice ne bi ni sekundu razmišljale. Ako shvati da si znala prijateljstvo je gotovo. Trebaš ju pozvati na kavu i sve joj reći. Nakon toga joj trebaš biti podrška, a ako se ona naljuti na tebe ili te odbaci i pomiri se s njim, znači da te ne poštuje i to ide njoj na dušu, smatra druga korisnica.

Što biste napravili u ovoj situaciji?

glasova:

U anketi nam reci što biste vi napravili u ovoj situaciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju