Film koji krasi priča koja se odvija prije dva bisera svjetske književnosti, Petra Pana i Alice u Zemlji Čudesa, te postavlja pitanja jesu li možda Petar i Alice bili brat i sestra, dolazi u kina od danas, 12. studenog 2020.

Galerija Angelina Jolie i David Oyelowoe, odnosno Jack i Rose Jednom davno - David Oyelowoe Jednom davno +5 Jednom davno  

Na kraju ove teške godine svima nam treba bijeg u svijet mašte. Zaigrajte nagradnu igru i povedite prijateljicu, prijatelja dečka ili mamu u kino na film ''Jednom davno'', a Zadovoljna vas časti ulaznicama. 

U središtu priče ovog filma u kojem glavne uloge tumače Angelina Jolie, David Oyelowoe Reece Yates, Jordan Nash te Keira Chansa je jedno veliko pitanje „Što ako?“. Pitanje koje je pokretač ove priče koja se odvija prije dva bisera svjetske književnosti. Što ako, pita se film, su Lewis Carollina Alice i J. M. Barrieov Petar Pan brat i sestra?

Takvo se pitanje nametnulo Marissi Kate Goodhill još dok je završavala fakultet i proučavala bajke i njihove originalne verzije. Njihov je cilj naučiti djecu o svijetu u kojem žive. Čitajući originalne priče o Petru Panu i Alice u Zemlji Čudesa, koje u sebi sadrže popriličnu količinu tame i ozbiljnih životnih tema, Marissa je u svojoj glavi polagano kreirala scenarij za film. Kao dodatnu inspiraciju Marissa je koristila film Guillerma Del Toroa iz 2006. godine - Pan’s Labyrinth.

Jednom davno Jednom davno Foto: PR

Radnja filma odvija se u Engleskoj u kasnom 19. stoljeću. Dvanaestogodišnji David, desetogodišnji Peter te osmogodišnja Alice (Reece Yates, Jordan Nash te Keira Chansa) uživaju u djetinjstvu. Najviše se vole igrati u obližnjoj šumi i vlastitom vrtu. Njihovi roditelji Jack (David Oyelowo) i Rose (Angelina Jolie) odgajaju ih i potiču slobodan duh i bujnu maštu u svoje djece.

No njihovo djetinjstvo nasilno prekida tragična smrt brata Davida, koji se utapa za vrijeme nevine dječje igre. Tuga i očaj uvlače se u obitelj i prijete uništenju cijele obitelji. Rose se povlači u sebe i odaje alkoholu, a Jack se vraća svom starom poroku kocki i zapada u dugove. Alice odbija prihvatiti činjenicu da Davida stvarno nema, dok Peter krivi sebe za bratovu smrt.

Cijela obitelj polagano, ali sigurno propada. Kako bi to spriječili, Alice i Peter pronalaze zadnju snagu u sebi i svojoj mašti te kreću na nevjerojatnu pustolovinu s ciljem spašavanja obitelji. Put ih odvodi na ulice viktorijanskog Londona, gdje otkrivaju tamnu i skrivenu prošlost svog oca.

Ohrabren, Peter shvaća da put spasenja ne leži u tome da odraste i postane identičan svom pokojnom bratu, te odlazi u Nigdjezemsku, gdje će zauvijek ostati mlad. Za to vrijeme Alice uranja u svoj svijet mašte i živi u Zemlji Čudesa.

Iz tragedije se rađaju dvije legende: Petar Pan i Alice u Zemlji Čudesa

  Jednom davno - Keira Chansa kao Alice Jednom davno - Keira Chansa kao Alice Foto: PR

DIJELIMO 3 x 2 ULAZNICE!

Ako i vi želite odlutati u svijet mašte, dijelimo 3 x 2 kinoulaznice za projekcije diljem Hrvatske u svim CineStar i Cineplexx kinima. Sve što trebate napraviti jest napisati nam u Facebook komentaru koja je vaša najupečatljivija maštarija iz djetinjstva te koga biste poveli sa sobom u Zemlju Čudesa? Tri najkreativnija odgovora osvojit će ulaznice. Igramo se do 15. 11. Sretno!

  

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju