Otkako su jednorozi, mitska bića bijele boje s jednorogom na čelu, obuzeli sve aspekte ukrasnih i uporabnih predmeta, kao i hrane i pića, nemamo izgovor zašto ne bismo pripremili jednorog party koji može biti dobra ideja i za rođendansku proslavu

Zabavu, pa tako i rekvizite, možete prilagoditi uzrastu za koji se ona organizira, no neki od popratnih elemenata koji će dati čarobnu notu neka budu sljedeći.

Slastice

Kakva bi to bila zabava da prvo ne pomislimo na hranu? Bilo da je riječ o rođendanu ili pak samo tematskoj zabavi, torta baš nikada nije loša ideja. Vrlo jednostavno uz pomoć jestivih boja za kolače i sami možete napraviti slastice koje će svojim pastelnim bojama podsjećati na čarobnu zemlju jednoroga, a sve što trebate je u uobičajeni recept za tortu ili muffine dodati nekoliko kapi. Ako radite tortu, možete je napraviti od nekoliko slojeva, pa svaki od njih obojiti u drugu boju, držeći se pritom rasporeda boja duge.

Ništa manje zanimljiv nije ni sladoled. Tvrtka Cornetto u prodaju je pustila sladoled inspiriran jednorozima. Vanjski izgled je onakav kakav biste vjerojatno i zamisliti u zemlji snova kojom šeću jednorozi, a kremasta tekstura i neodoljivi okus koji podsjeća na žvakaću gumu zadovoljit će i najkritičnije sladokusce. No jednostavnija verzija također se može napraviti kod kuće.

Kartonski dodatci za torte i kolače

Da bi se svim slasticama dodalo još malo čarobnog „štiha“, posegnite za kartonskim dodatcima. Oni se stavljaju na vrh torte, cupacakesa ili kolača kao dodatna dekoracija, a obično sadrže uši i rog jednoroga, uz dodatak šarenog cvijeća. Mogu se naći na Amazonu već od nekoliko dolara, ali i u hrvatskim internetskim trgocinama.

Ružičasto piće

Je li zabava uistinu zabava bez pravog pića? Ako pripremate tematsku zabavu za odrasle, posegnite za Aldijevim džinom za koji kažu da ima okus sljezovih kolačića i šećerne vate, ružičaste je boje, a prava čarolija nastupa kada protresete bocu i džin počne svjetlucati.

Ako vam je draže vino, možete poslužiti rosé pa unutra sami dodati jestive šljokice koje možete pronaći u svim većim trgovinama na odjelu namijenjenom potrepštinama za pečenje kolača.

Ako je riječ o zabavi za djecu, poslužite ružičaste sokove, na gusti sok dodajte šlag i pospite šarenim mrvicama ili pak napravite frappe u koji ujedno možete potajno staviti i malo voća za pravu vitaminsku bombu.

Kutije za kokice

Kada je riječ o zabavi na kojoj se nalazi veći broj ljudi te nema dovoljno sjedećih mjesta, kokice se čine kao pravi izbor.

Njih možete smjestiti u kutije ukrašene elementima jednoroga koje možete naći na Amazonu, a ako ste spretniji, možete ih napraviti i sami uz, dakako, nezaobilazno cvijeće i rogove.

Pinata

Iako se sve do nedavno običaj udaranja pinate, odnosno papirnatog ukrasa ispunjenog slatkišima, nije prakticirao na našem području, sve se ga češće može vidjeti i u našim trgovinama koje podaju rekvizite za zabave. To je nešto što djeci može priuštiti trenutke zabave, a lov na slatkiše koji će ispasti iz ukrasa teško da će tko propustiti.

Rekviziti za fotografiranje

Ako nije zabilježeno i objavljeno na društvenim mrežama, kao da se nije ni dogodilo, zar ne? Htjeli mi to ili ne, društvene su mreže preuzele velik dio naših života, a tematska jednorog zabava svakako je nešto što vrijedi fotografirati. Da bi fotografije bile što posebnije, posegnite za rekvizitima za fotografiranje.

Ranije spomenuti Partypops nudi dobre verzije već od 59 kuna, a možete ih naći i na ebayu ili Amazonu. Ako ste, pak, spretnije i kreativnije ruke, možete ih i sami napraviti od malo šarenog papira i štapića za ražnjiće.

Jedino što preostaje je za pošaljete pozivnice, bilo virtualne ili papirnate, i prava zabava u stilu mitskih bića može početi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju