Roditelji često zamišljaju kako će njihova djeca izgledati kada odrastu, a jedan aspekt fizičkog izgleda mogu pokušati predvidjeti uz pomoć jednostavne formule

Na našu konačnu visinu u odrasloj dobi utječu razni faktori, ali u najvećoj mjeri visinu određuje genetika. To je potvrdila i jedno istraživanje provedeno na 8798 blizanaca u Finskoj.

Konačnu visinu u odrasloj dobi u najvećoj mjeri određuje genetika.

Rezultati istraživanja objavljeni u dnevniku "Behavior Genetics" pokazuju da je nasljednost imala najveći utjecaj na visinu kod čak 78 posto ispitanih muškaraca i 75 posto ispitanih žena.

U 70-ima je razvijena jednostavna formula za predviđanje visine u odrasloj dobi prema kojoj se ona izračunava na temelju visine oba roditelja. Iako je svima jasno da konačan rezultat ne može biti u potpunosti točan jer izračun ne može uključivati najvažnije faktore poput genetike i prehrane, mnogi je ipak koriste iz znatiželje.

U nastavku pogledajte formule za izračunavanje visine u odrasloj dobi, zatim provjerite kako se određuje boja očiju djeteta. Proučite i tablicu spavanja koja otkriva kada mališani trebaju ići u krevet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju