Bliži nam se početak Adventa. Ako niste unaprijed kupili već gotove adventske kalendare, pružamo vam foto-ideje za samostalnu pripremu.

Galerija Adventski vijenac iz kućne radinosti - 4 Adventski vijenac iz kućne radinosti - 2 Adventski vijenac iz kućne radinosti +11 Adventski vijenac iz kućne radinosti - 10

U trgovinama se mogu naći mnogobrojni adventski kalendari - od onih ispunjenih kozmetičkim proizvodima do tradicionalnih primjeraka napunjenih slatkišima za djecu i odrasle.

No, ako svoje ukućane želite iznenaditi kalendarom koji ćete sami napraviti, imate dovoljno vremena.

Za ovakav adventski kalendar u pravilu vam je potrebno malo stvari – jedna vrećica za svaki dan u razdoblju došašća, vrpce kojima ćete vezati vrećice i podloga na koju ćete ih zavezati.

Adventski vijenac iz kućne radinosti Adventski vijenac iz kućne radinosti (Foto: Getty Images)

Pravila, po tom pitanju, nema. Podloga može biti i klasična vješalica za odjeću koju možete objesiti na razna mjesta.

Umjesto stavljanja na vješalicu, vrećice možete jednostavno kvačicama pričvrstiti na trake koje ćete zavezati ili zalijepiti za vrata, ili pak neku drugu podlogu.

Kada su u pitanju vrećice, također možete pustiti mašti na volju jer i najobičnija jednobojna vrećica može postati zanimljiva uz malo šljokica ili drugih prigodnih ukrasa.

Adventski vijenac iz kućne radinosti Adventski vijenac iz kućne radinosti (Foto: Living4media)

Za brojke možete koristiti već gotove naljepnice ili ih jednostavno napisati markerom u željenoj boji. Sjajno će funkcionirati i raznovrsne šarene papirnate vrećice jer adventski kalendar ne mora nužno biti ujednačen.

Isto vrijedi i za veličinu vrećica. Prilagodite ih odabranim sitnicama koje ćete u njih spremiti.

Umjesto papirnatih vrećica možete koristiti i druge opcije. Da bismo vam olakšali izradu, u galeriji na početku teksta pogledajte 15 adventskih kalendara koje sami možete izraditi.

Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti Ideje za izradu adventskog vijenca - 12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 10 Ideje za izradu adventskog vijenca - 9 +12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 6

Pogledajte 12 ideja: Zabavite se s ukućanima i sami izradite ukrase za božićno drvce Ukras za božićno drvce Ukras za božićno drvce Ukras za božićno drvce +8 Ukras za božićno drvce

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju