Jeste li znali da u vašoj kuhinji možete pronaći proizvode koje možete koristiti kao prirodne odstranjivače šminke, sigurne i nježne za kožu? Od idućih 5 namirnica napravite jeftine i zdrave odstranjivače šminke gotove u trenu

1. Svježi krastavci
Krastavci su odličan odstranjivač šminke jer sadrže ulja te djeluju protuupalno. Učinkovito uklanjaju šminku, masnoću i nečistoću s lica.
Narežite krastavce na ploške i stavite ih u hladnu vodu. Namočite blazinicu u vodu i nježno odstranite šminku i očistite lice.

Enzimi u banani uklanjaju nečistoću i šminku te pritom dubinski čiste pore

2. Kokosovo ili maslinovo ulje
Prirodna ulja odlična su za čišćenje kože jer neće začepiti pore ako se koriste pravilno. Kokosovo ili maslinovo ulje najbolji su izbor jer omekšavaju i vlaže kožu.
Umasirajte ulje po cijelom licu, a zatim ga zajedno sa svim nečistoćama odstranite pomoću blazinice. Operite lice vodom.

3. Mlijeko
Mlijeko sadrži bjelančevine i masnoće koje su odlične za kožu jer održavaju njenu vlažnost te pomažu kod smirivanja kože.
Jednu žlicu mlijeka pomiješajte s bademovim uljem. Umočite blazinicu i pređite njome preko cijelog lica.

4. Jogurt
Jogurt odlično hidratizira kožu, a jednako učinkovito uklanja šminku. Osim što vlaži kožu ublažava opekline od sunca.
Pomoću blazinice nanesite jogurt na lice te isperite mlakom vodom.

5. Banana
Enzimi u banani uklanjaju nečistoću i šminku te pritom dubinski čiste pore.
Zgnječite bananu tako da dobijete pastu. Nanesite na lice poput maske. Odstranite pomoću krpice za pranje lica namočene toplom vodom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju