Snovi mogu biti tajni prozor u naše najdublje misli i osjećaje, inspiracija za kreativne projekte ili pak odgovor na probleme s kojima se već jedno vrijeme mučimo. No neki snovi sanjaju se češće od drugih i zajednički su mnogim ljudima.

  Galerija Dobar madrac znači kvalitetan san Snovi o letenju mogu biti uzbudljivi Trudnoća znači da se u vašem životu rađa nešto novo +3 Vožnja auta simbolizira razinu kontrole nad našim životom

Snovi koje sanjamo većinom imaju negativnu konotaciju jer oni odražavaju naše strahove, emocije i životne situacije te način na koji se s njima nosimo. No ako malo bolje razmislimo o njima, možemo mnogo toga otkriti o sebi i situacijama u kojima se nalazimo.

Zato, oslobodite svoju maštu i pustite je neka se poigra. Stvorite pravu malu oazu kako biste loše snove pretvorili u dobre. Važno je odabrati dobar madrac poput Hespo Exclusiv Feel madraca iz, jer dobri dani počinju kvalitetnim snovima. Ušuškajte se u valove popluna i krenite na putovanje kroz more snova. Ovo su neki snovi koje često sanjamo.

Padanje
Snovi o padanju među najčešćim su snovima. Oni su često znak za uzbunu koju nam naša podsvjest šalje. Kada padamo, obuzima nas strah i postajemo anksiozni i nesigurni. Upravo to je ono kako se zaista osjećamo u vezi s određenom situacijom u našem budnom životu.

To znači da više nemamo kontrolu nad situacijom te nam ovaj san sugerira da moramo ponovo razmisliti o nekoj odluci koju smo donijeli ili jednostavno krenuti u drugom smjeru u svom životu. No ako smo ipak sretni dok padamo, tada to znači da nas nije strah promijena koje nam se u životu događaju i da smo spremni prihvatiti svu njezinu ljepotu.

Snovi o letenju mogu biti uzbudljivi Snovi o letenju mogu biti uzbudljivi Foto: Getty Images

Letenje
Snovi o letenju mogu biti uzbudljivi i oslobađajući. Upravo to reći će nam svatko tko je u jednom trenutku svoga života sanjao da leti. I dok snovi o padanju govore da nešto nije onako kako treba, letenje je obično znak da smo se oslobodili nečega što nas je mučilo i frustriralo.

Naša podsvjest govori nam da sada gledamo život iz nove perspektive, jer kada letimo, imamo mogućnost gledati stvari iz drugog kuta i to onog odozgo. Letenje nam omogućuje vidjeti širu sliku. Ono označava nadu, mogućnosti i slobodu te također reflektira našu snažnu volju.

Ispadanje zubi
Ova prava noćna mora također je na popisu najčešćih snova. Svatko od nas zasigurno je barem jednom u životu sanjao da mu zubi ispadaju, trule ili se klimaju, no što to zapravo znači? Zubi su znak moći i samopouzdanja, a njihova prava svrha jest da grizu, trgaju, režu i drobe.

Ako naši zubi krenu ispadati, znači da gubimo sposobnost odlučnosti i samoočuvanja u našem budnom životu. Osim toga, ono naslućuje da se nešto dogodilo u našem životu, zbog čega smo izgubili samopouzdanje, ali i kontrolu.

Trudnoća znači da se u vašem životu rađa nešto novo Trudnoća znači da se u vašem životu rađa nešto novo Foto: Getty Images

Trudnoća
Ovaj san karakterističan je za žene, a ono označava da smo spremni na rođenje nečega novog u našem životu. Ne znači nužno rođenje djeteta, već se može odnositi na rođenje novog prijateljstva, veze, posla, putovanja, pa čak i na rođenje nove sebe.

I ovaj san može imati drugo značenje. S obzirom na to da dolazak djeteta znači i visoku razinu odgovornosti, ako smo u snu u panici ili pod stresom, ovaj san može značiti i da nismo spremni na nove izazove koji nam se u životu javljaju.

Polaganje ispita
Ovaj san vjerojatno će ćešće sanjati oni koji se školuju. Kao jedan od najstresnijih situacija u našem obrazovanju, san o polaganju ispita može značiti baš to što i jest – strah od polaganje ispita. Ono nam može otkriti skriveni strah od neuspjeha.

Ako sanjamo da smo pali ispit ili smo na njega zakasnili, može značiti da nismo spremni na izazove koji nam se javljaju u našem budnom životu. No to ne mora nužno biti loš san, već nam naš mozak samo govori da nas neki ljudi nadgledaju i testiraju.

Vožnja auta simbolizira razinu kontrole nad našim životom Vožnja auta simbolizira razinu kontrole nad našim životom Foto: Getty Images

Vožnja auta
Snovi u kojima vozimo auto reflektiraju razinu kontrole koju imamo nad svojim stvarnim životom. Ako sanjamo san u kojem vozimo auto, san nam govori da smo mi jedine osobe koje su odgovorne za naše odluke i radnje. Ako imamo cilj u životu, tada se trebamo boriti za njega kako bismo ga dostigli.

No ako vozimo prebrzo i gubimo kontrolu nad autom, tada ono indicira da prebrzo donosimo odluke bez da smo prethodno o njima razmislili. Drugi način na koji se ovaj san može interpretirati jest da nam on govori kako smo zapravo prilično neodgovorna osoba na koju se nitko ne može osloniti.

Zaljubljivanje
Zaljubljivanje je jedno od vrlo čestih snova. Svi mi volimo biti zaljubljeni, kao i ideju o tome kako pronalazimo srodnu dušu, a snovi u kojem to sanjamo zapravo manifestiraju našu želju za tim. Ovakvi snovi vrlo su živopisni i zanimljivi. Osjećamo se ugodno i toplo nam je oko srca.

Volimo kvalitete osobe u koju smo u snu zaljubljeni Volimo kvalitete osobe u koju smo u snu zaljubljeni Foto: Getty Images

Ako smo u snu zaljubljeni u osobu s kojom nismo u nikakvoj intimnoj vezi, tada ovaj san simbolizira prihvaćanje kvaliteta koje vidimo u toj osobi. Ako smo u snu zaljubljeni u osobu s kojom pak jesmo u intimnoj vezi, tada san reflektira naše snažne osjećaje prema toj osobi ili snažno prihvaćanje određene osobine koju volimo kod te osobe.

Umiranje
Neki su snovi toliko česti da ih svatko interpretira na drugačiji način. Jedan je takav san i onaj u kojem umiremo. Snovi o našoj smrti toliko su osobni da je teško reći što oni znače za pojedinu osobu. No često mogu značiti to da želimo okončati nešto u našem životu, bilo da je riječ o vezi, prijateljstvu ili poslu.

Smrt još može značiti to da prihvaćamo promjenu koja se u nama događa i da ostavljamo staru sebe u prošlosti i počinjemo s nečime novim.

Upoznavanje svog idola
Neovisno o tome koliko godina imali, upoznavanje slavne osobe kojoj se divimo zasigurno bi bilo jedno od najljepših i najsretnijih uspomena. Kako to vrlo često u stvarnom životu nije moguće, nerijetko se događa da se s njima upoznajemo u našim snovima.

Slavni imaju, poput svih osoba u našim snovima, posebno značenje za svakog od nas. No snovi u kojima upoznajemo slavnu osobu ili svog idola, zapravo znače nešto drugo. Celebrityji u našim snovima često simboliziraju jedan aspekt naše osobnosti. Razmislimo li malo bolje, shvatit ćemo da se kod takvih osoba u snovima uvijek ističe jedna osobina, i ta osobina jest ona kojoj se usitinu divimo. Ako o toj slavnoj osobi često razmišljamo, snovi o njoj mogu zapravo biti zrcalo naših osjećaja i misli o toj osobi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju