Venecijanski filmski festival otvoren je u srijedu uvodnim riječima predsjednice žirija, glumice Julianne Moore, koja je govorila o budućnosti filmske umjetnosti.

Galerija Julianne Moore na Filmskom festivalu u Veneciji - 2 Julianne Moore na Filmskom festivalu u Veneciji - 1 Julianne Moore na Filmskom festivalu u Veneciji - 5 +1 Julianne Moore na Filmskom festivalu u Veneciji - 4

Moore je kazala da je za nju velika čast što ove godine predsjeda filmskim žirijem, prisjetivši se svojeg prvog dolaska u Veneciju.

"Prvi put došla sam u Veneciju s američkom sapunicom 1986. Da sam tada znala da ću jednog dana predsjedati žirijem, pala bih u kanal", rekla je.

S još šest članova žirija Moore treba odgledati 23 filma u konkurenciji za Zlatnog lava, glavnu nagradu koja će biti dodijeljena 10. rujna.

Prvi film prikazan u srijedu navečer u konkurenciji za nagrade bio je "White Noise" u režiji Noaha Baumbacha, a kada je zakoračila na crveni tepih uoči premijere, Julianne Moore ukrala je svu pozornost okupljenih.

Julianne Moore na Filmskom festivalu u Veneciji - 5 Glumica je blistala na crvenom tepihu (Foto: Profimedia)

Glumica koja je zakoračila u sedmo desetljeće života izgledala je senzacionalno u svjetlucavoj crnoj haljini modne kuće Valentino. Ispod prozirnog materijala nazirale su se glumičine noge, a uz haljinu je nosila odgovarajući svjetlucavi plašt.

U blještavoj kreaciji ukrašenoj šljokicama glumica je zračila posebnom ljepotom, a haljinu je uparila s crnim sandalama s platformom i vrtoglavo visokom potpeticom.

Cate Blanchett Ovo se pamti: 20 najboljih modnih izdanja s Filmskog festivala u Veneciji

Izdanje je upotpunila raskošnim komadima nakita, među kojima su bili prstenje i viseće naušnice. Kestenjastu kosu je baršunastom gumicom zavezala u jednostavan konjski rep. (Hina/M.B.)

Julianne Moore na Filmskom festivalu u Veneciji - 1 Glumica je nosila prozirnu haljinu modne kuće Valentino (Foto: Profimedia)

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju