Realiziranim projektom dosad je zasađeno 15.000 sadnica.

Danska kompanija JYSK početkom 2019. godine pokrenula je društveno odgovorni projekt „Ne štedi na šumi!“ s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti šuma i njihovom razvoju u sklopu kojeg su donirana sredstva i organizirane akcije pošumljavanja širom Hrvatske.

Galerija Jysk Jysk Jysk +1 Jysk

Prikupljenim sredstvima do sada se nabavilo i zasadilo ukupno 15.000 sadnica biljaka. Projekt se na godišnjoj razini odvija u dvije faze tako da se u prvoj fazi u proljeće pošumljava na kontinentalnom dijelu Hrvatske, a u jesen na području Istre i Dalmacije. Do sada su se kroz dobrovoljne akcije novim sadnicama obnovila područja Parka prirode Medvednica u Zagrebu, Promina pokraj Drniša te Gurdutovci pokraj Mikanovaca u Slavoniji. Uz donaciju biljaka i organizaciju pošumljavanja JYSK je Hrvatskim šumama donirao i alat za sadnju kako bi bili što spremniji za buduće nove akcije i projekte pošumljavanja.

JYSK je pokrenuo ovaj projekt sa željom da uz građane i ljubitelje prirode, potakne i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj što je naišlo na velik odaziv.

Nova faza prikupljanja sredstava kreće u periodu od 15. srpnja do 15. rujna 2020. godine, a sama realizacija sadnje očekuje se u listopadu. Ovoga puta obnovit će se područje šumarije Poreč, gospodarska jedinica Lim na kojem će se saditi sadnice hrasta medunca.

Jysk Jysk Foto: PR

Kroz strateški definirana područja, JYSK na lokalnoj razini redovito djeluje kroz brigu o mladima, brigu o okolišu kroz projekte održivog razvoja te brigu o zdravom životu kroz prevenciju, edukaciju i aktivnost.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web-stranici JYSK.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju