Nakon izlaganja suncu i moru lice sjaji, a make-up gotovo da nije potreban. Krenete li u noćni izlazak, ovo su tri proizvoda koja će biti sasvim dovoljna da zablistate i nakon što sunce zađe.

 

1. RUŽEVI JARKIH BOJA 

Mnoge ljeti biraju žarke ruževe jer ističu preplanulu put i dovoljni su da nam cijelo lice zasja kada inače ne stavljamo toliko šminke. Osim klasičnih ruževa popularne su i lip stain formule koje su uglavnom vodenaste ili gelaste strukture, sadrže sintetičke boje ili prirodne dodatke poput kane koji daju boju usnama. Obožavamo ih jer se na usnama zadržavaju duže od običnih ruževa te daju laganiji osjećaj, pa možemo bezbrižno uživati u koktelima bez čestog popravljanja šminke.

Uz klasične crvene nijanse koje su vječni trend i sve popularnije nude ruževe, ove godine posebno se ističu ružičasti tonovi koji svakom make-upu daju nježnu i romantičnu notu.

 

2. MASKARA

Olovka ili tuš za oči koji se razlijeva, sjenilo koje se nakuplja na naborima - sve su to make-up problemi koje teško možete izbjeći ljeti. Maskara je stoga jedina šminka za oči koja vam zaista ljeti treba. Ako niste ljubitelj teških vodootpornih maskara koristite lagane teksture poput one u L'Oreal Paradise maskari. Mekana četkica koja klizi pri nanošenju čini trepavice lepršavima i mekanima. Nanošenjem te maskare dovoljna su samo dva sloja kako bi vaše trepavice bile izrazito crne i izražajne, dok više slojeva ne otežava trepavice i ne sljepljuje ih. Prekrasne volumiozne i dugačke trepavice trajat će cijelu večer, a možete i biti sigurni da se nakon izlaska nećete vraćati s razmazanom maskarom ili crnim mrvicama ispod oka.

Sjenila koja ističu maskaru

Kako bi vam trepavice došle još više do izražaja, koristite make-up koji će ih još više istaknuti, poput svjetlijih sjenila ili onih svjetlucavih pastelnih boja. Ljubičasta, boja mente ili ružičasta boje su koje će istaknuti preplanulost, ali i vaše trepavice. Od tamnijih sjenila, boja vina ili burgundije ovogodišnji je must have na vašim kapcima. U vrućim ljetnim noćima izbjegavajte crni tuš koji se zbog znojenja može razliti oko vaših očiju. Umjesto njega nanesite jedan sloj maskare više, a potežite vrlo blizu kapka kako biste dobili vizualan dojam da ste nanijeli olovku za oči ili tuš.

Eyelineri u bojama ljetni su trend koji nam se ove sezone vratio. Možete eksperimentirati s raznim živim bojama, na gornjim, ali i ispod donjeg kapka. Ovakve će linije na očima dodatno istaknuti vašu maskaru.

Ljeti je lagani make-up koji štiti od UV zračenja, ali i njeguje naše lice ono čemu težimo. Tako i kad je riječ o maskari. Osim što vam trepavice izgledaju gušće i dulje, L'Oreal Paradise maskara kremaste forumule obogaćena je njegujućim ricinusovim uljem koje je izvrsno za njihovo učvršćivanje i rast, što rezultira intenzivnim volumenom trepavica. Lako se skida nakon večernjeg izlaska, stoga je takva maskara odličan izbor za ljetne dane.

 

3. MAT PUDER U PRAHU / BRONZER

Zbog povećanog znojenja ljeti i nanošenja krema za sunčanje, koža nam često zna izgledati sjajno i masno. Za one kojima takav izgled ljeti smeta matirajući puder u prahu bolja je opcija nego tekući puder. Tekući puderi zatvaraju pore, a to bi moglo rezultirati povećanim znojenjem i pojavom prištića. Osim toga, lice će mnogo ljepše izgledati ako mu podarite matirani look te tako izbjegnete pojavu masnoće na koži.

Za one koje svojoj preplanulosti žele dodati još sjaja pravi je izbor bronzer koji daje osunčan izgled i u mraku. Njime možete dodatno naglasiti i konture lica bez korištenja proizvoda za konturiranje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju