Udruga "Kolajna ljubavi" u suradnji s Klubom studenata elektrotehnike KSET organizira humanitarni koncert pod nazivom "Kad glazba spašava", na kojem će nastupati Orvel sa svojim "best of" repertoarom.

Svrha koncerta, koji će se održati 20. listopada s početkom u 21:30, jest prikupiti sredstva za nadogradnju sirotišta sv. Ante u Tanzaniji.

Sirotište je 2010. godine izgradila Udruga Kolajna ljubavi isključivo novcem od donacija te se na isti način i danas financira. Sirotište je danas dom 55 afričke djece te se konstantno nadograđuje radi poboljšanja uvjeta boravka djece, ali i zbog sve većeg broja djece koja se u njemu nalaze.

Nakon službene promocije drugog albuma zagrebački bend Orvel se vraća u KSET podržati inicijativu Udruge Kolajna ljubavi i nastupiti na ovom koncertu na kojem će izvesti svoj "best of" repertoar. Ovaj zagrebački sastav već je odavno poznat na domaćoj indie sceni po elektro-pop zvuku karakterističnom za new wave pokret 80-ih.

Inicijatorice ideje su volonterke Anđelina Bošković i Katarina Galić, koje su se prije nekoliko dana vratile iz Tanzanije sa sjajem u oku. Nakon što su prošle detaljne pripreme za volontiranje te pomagale djeci bez roditelja u Caritasovu domu u Vugrovcu, uputile su se u sirotište Sv. Ante i dva mjeseca volontirale s djecom.

Katarina kaže da joj je prvi susret s Crnim Kontinentom oduševio, a najviše ju je iznenadila ljubaznost ljudi.

Afriku, Tanzaniju, doživiš već prvi dan svog dolaska ako joj dopustiš. Izađeš iz zračne luke i marafiki (prijatelji) su svugdje oko tebe nudeći ti prijevoz. Prepustiš se toj vrevi ljudi, odbiješ taksi, sjedneš u prvi dala-dala (jeftini mini bus) i upoznaš divne ljude koji ti napomenu da čuvaš svoje stvari, pogotovo novčanik. Izađeš iz dale-dale i praviš svoje prve korake u Indijskom oceanu, wow čovječe, misliš odrastao si i popio svu pamet svijeta, a opet trčkaraš u plićaku i oponašaš petogodišnje dijete, woww stojim u Indijskom oceanu. Tako me Afrika dotakla, tako me Tanzanija dotakla, rekla je.

Kada objašnjava što ih je potaknulo da organiziraju ovaj humanitarni koncert, Anđelina progovara:

Afrika te dotakne, Tanzanija te dotakne onda kad ti dijete pokloni ogrlicu napravljenu od čepova boca, poklanjajući ti puno više od toga, svoje vrijeme, svoj trud, svoju maštu. Afrika me dotakla kroz zazive auntie auntie i zagrljaje djece, pomalo bolno pletenje kose i potajnu nadu da se ugali (bezokusni afrički griz) ne sprema za ručak, kaže Anđelina.

Ulaz na koncert je besplatan i temelji se na donacijama, a sav prikupljeni novac ide za nadogradnju sirotišta sv. Ante – kako bi što veći broj djece bez roditelja dobio krov nad glavom i život kakav svako dijete zaslužuje.

Humanitarni koncert za pomoć afričkoj siročadi Humanitarni koncert za pomoć afričkoj siročadi (Foto: zadovoljna.hr)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju