Udruga "Kolajna ljubavi" u suradnji sa "Studijem smijeha" organizira humanitarni stand-up show "Kad smijeh spašava" koji će se održati 25. ožujka u 20 sati u Kinu Forum u Zagrebu.

Svrha mu je prikupiti sredstva za nadogradnju Sirotišta sv. Ante u Tanzaniji. Sirotište je "Kolajna ljubavi" sagradila 2010. godine u siromašnoj državi Tanzaniji i od tada se financira novcem od donacija i konstantno nadograđuje zbog poboljšanja uvjeta boravka djece, ali i zbog sve većeg broja djece koja se u njemu nalaze.

Tri odlična komičara iz "Studija smijeha" – Tin Sedlar, Marko Dejanović i Goran Vinčić – odlučili su podržati "Kolajnin" rad i nastupiti na ovom showu na kojem će izvesti svoj "best of" repertoar. Svakako nam se pridružite i postanite dio "Kolajnine" priče u kojoj smijeh spašava!

Uz to što ćete se nasmijati do suza, dolaskom na ovaj humanitarni događaj mijenjate živote afričke siročadi. Ulaz se ne naplaćuje, a svojim dolaskom i donacijom u iznosu koji ste voljni izdvojiti omogućit ćete nadogradnju sirotišta kako bi što veći broj djece bez roditelja dobio krov nad glavom i život kakav svako dijete zaslužuje.

Kolajna ljubavi organizira humanitarni stand-up show Kolajna ljubavi organizira humanitarni stand-up show (Foto: Kolajna ljubavi)

Među prvom djecom koja su pronašla dom u Kući sv. Ante bio je i desetogodišnji Raphael. Do tad je ulicama Songeje, najsiromašnijeg grada u Tanzaniji, gurao kolica puna velikih i teških kanistara vode kako bi uspio zaraditi za kruh prodajući vodu žednim prolaznicima.

Danas ovaj veseli dvadesetogodišnjak pohađa školu za turističkog vodiča u najvećem gradu Dar es Salaamu.

Raphael kad je došao u sirotište i danas Raphael kad je došao u sirotište i danas (Foto: Kolajna ljubavi)

Posljednja je u sirotište stigla malena Liuza, koja ima svega 4 godine. Nakon smrti majke i oca Centar za socijalnu skrb ju je poslao u Sirotište sv. Ante. Odlično se uklopila u svakodnevnicu sirotišta, pomalo uči engleski jezik i već toliko dobro napreduje da ove godine kreće u vrtić.

Sirotište sv. Ante trenutačno je dom za 52 djece siročadi, a naši su kapaciteti predviđeni za samo 40 mališana. Ne možemo zamisliti da naša vrata ne budu otvorena najranjivijima zbog manjka kapaciteta.

Jako smo sretni što nam pomažu tako požrtvovni volonteri koji marljivo rade kako bi raznim akcijama omogućili nadogradnju sirotišta, pojasnila je Antonia Rukavina iz "Kolajne ljubavi".

Liuza je u sirotište stigla posljednja Liuza je u sirotište stigla posljednja (Foto: Kolajna ljubavi)

IDEJA VANJE ISAJLOVIĆ I MATE PLEIĆA

Humanitarni stand-up show "Kad smijeh spašava" nastao je kao ideja Vanje Isajlović i Mate Pleića, koji su prije svoje volonterske avanture odlučili organizirati ovako zanimljivo događanje s ciljem osvještavanja o potrebama djece u Africi kojima su krov nad glavom i odlazak u školu luksuz.

Volonterka "Kolajne ljubavi" Vanja više od godinu dana volontira s nezbrinutom djecom u Domu Tuškanac, gdje osim sanjkanja i sadnje maćuhica, kroz kreativne i iskustvene radionice s djecom radi na prevenciji nasilničkog ponašanja u sklopu projekta "Mladi mirotvorci".

Mate je učitelj koji svaki vikend provodi sa štićenicima Caritasove kuće sv. Franjo u Vugrovcu kako bi ih razveselio i poučio razvoju timskog duha. Ovog će ljeta provesti dva mjeseca volontirajući u sirotištu u dalekoj Tanzaniji, gdje će pomagati djeci s učenjem, provođenjem radionica, ali isplatom školarina kroz projekt "Kumstvo".

Kako bis omogućili potrebnu nadogradnju sirotišta Kolajna ljubavi, pripremaju brojna zanimljiva događanja poput večeri afričke poezije u Sisku i Izložbe fotografija "Misija u Tanzaniji" u Dubrovniku, ali i humanitarni buvljak i putopisna predavanja u Zagrebu, pa ih svakako podržite.

Prikupljaju se sredstva za Sirotište sv. Ante u Tanzaniji Prikupljaju se sredstva za Sirotište sv. Ante u Tanzaniji (Foto: Kolajna ljubavi)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju