U moru obaveza i stvari koje se jednostavno moraju napraviti ponekad je teško misliti na one sitnice koje nas čine sretnima i uz koje nam i najteži dan ne bi toliko teško pao. Vrijeme je da se malo više posvetimo svojim željama i mislimo na jednostavne situacije s kojima se možemo usrećiti u trenu.

Galerija Svakome je s vremena na vrijeme potreban bijeg od svakodnevice u odličnom društvu bliskih prijateljica Supersport Tjelovježba ima brojne prednosti za naše fizičko i mentalno zdravlje +3 Supersport

 ''Put od tisuću milja počinje prvim korakom'' – izreka je to s kojom bismo se itekako mogli složiti, posebno zbog toga što znamo koliko je teško napraviti upravo taj prvi korak koji nas može odvesti na mjesta koja nismo mogli ni sanjati. Živimo užurbane živote u kojima nas često guši osjećaj da nešto moramo, stoga teško u kaosu i gužvi pronalazimo vremena za sebe i sve one sitnice koje nas čine sretnima. Iako bi neki stavljanje vlastitih potreba i želja na prvo mjesto mogli opisati kao sebičnost, to je zapravo najbolja stvar koju dugoročno možete učiniti za sebe.

Donosimo vam popis 10 stvari koje možda već dugo niste doživjeli ili napravili za sebe, a vrijeme je da si upravo njima popravite raspoloženje i stavite na lice osmijeh od uha do uha.

1. Odvojite pola sata u danu samo za sebe

Često smo toliko zaokupirani svakodnevnim obavezama da ne uspijevamo pronaći ni pola sata za kvalitetan odmor, hobi ili nešto što nas opušta i udaljava od osjećaja da su obaveze jedini faktor koji nam utječe na dnevnu rutinu. Ovo je pola sata u danu koje posvećujete samo sebi, bilo da vam je želja samo lagano odrijemati ili pročitati knjigu koja vam na polici već skuplja prašinu. Možete uroniti u toplu kupku okruženi najdražim mirisima koji vas opuštaju, izmasirati stopala i u dnevnu rutinu čišćenja lica uvesti još jedan dodatan korak koji će izbrisati umor s vašeg lica i zbog kojeg će vam koža još više zablistati. Ne odgađajte brigu o sebi i slušajte svoje unutarnje ''ja'', sitnice koje donose sreću svakom su pojedincu razlog za veselje. Super je kad ti se ostvari želja.

2. Usudite se biti spontani

Kad ste se zadnji put počastili nekim putovanjem? Lokacija uopće ne mora zahtijevati od vas da dublje posegnete u džep. Izležavanje na travi i uživanje u dobroj hrani može biti jednostavan recept za sreću i zasigurno ne morate dugo putovati da biste pronašli idealno odredište. Možda baš na putu do savršene lokacije za piknik spontano otkrijete neku znamenitost koja će vas oduševiti. Super je kad pogodiš isprve.


Uživajte u zvukovima prirode, isključite zvuk na mobitelu kako vas ništa ne bi ometalo u trenucima u kojima se napokon okrećete vlastitim mislima. Osim za odrasle, takva su druženja odlična za djecu, koja će u prirodi pronaći vlastitu zanimaciju, a vi ćete biti slobodni napokon opustiti svoje tijelo i um.

Isključite zvuk na mobitelu kako vas ništa ne bi ometalo i osluškujte prirodu dok uživate u pikniku iz snova Isključite zvuk na mobitelu kako vas ništa ne bi ometalo i osluškujte prirodu dok uživate u pikniku iz snova Foto: Getty Images


3. Otvorite se novim poznanstvima

Granica između poznanstva i prijateljstva može biti vrlo tanka. Iznenadit će vas koliko značajne mogu biti naizgled jednostavne i obične životne situacije u kojima vam netko pruži ruku prijateljstva. Upravo zbog njih vaše bi poznanstvo moglo prerasti u dugogodišnje prijateljstvo na kojem ćete biti itekako zahvalni. Ne ignorirajte dobru energiju koju osjećate u nečijoj blizini, super je kad si kliknete.

4. Počastite se

Dugi odlasci u šoping često mogu biti naporni, zbog čega je jedna od prvih prednosti online šopinga mogućnost velike uštede vremena. Sve je gotovo u nekoliko klikova, nema čekanja ispred kabina ili u dugim redovima kod blagajne, a ne morate ni strepiti zbog toga što bi kraj radnog vremena trgovine mogao doći dok još niste odlučili koja vam se boja više sviđa. Super je kad radi non-stop. Omiljenu stvar koja vam se već dugo nalazi na popisu želja možete kupiti iz udobnosti svog doma uz čašu vina ili šalice omiljene kave.

Supersport Supersport Foto: Supersport

5. Obnovite stara prijateljstva

Društvene mreže, osim što nas navode da skrolanjem unedogled često potrošimo dragocjeno vrijeme, donose i brojne prednosti. Jedna od njih je svakako mogućnost da se u svakom trenutku čujemo s osobama koje su možda kilometrima daleko od nas, ali ih gotovo jednim klikom možemo približiti sebi. Javite se prijateljima s kojima se niste godinama čuli, sigurno se dogodilo toliko toga što biste o njima voljeli znati. Super je kad vidiš da je online.

6. Počnite redovito vježbati

Lagana šetnja obično je prva aktivnost za kojom posežemo kad odlučimo raditi na svome tijelu. Bilo da je samo riječ o šetnji prirodom, laganom trčanju, vožnji biciklom ili planinarenju, tjelovježba ima brojne prednosti za naše fizičko i mentalno zdravlje. Samo jedan sat umjerenog hodanja uzbrdo sagorijeva i do 400 kalorija, ima pozitivan učinak na rad našeg srca, oblikuje tijelo i podiže razinu naše sreće. Super je kad si super.

Tjelovježba ima brojne prednosti za naše fizičko i mentalno zdravlje Tjelovježba ima brojne prednosti za naše fizičko i mentalno zdravlje Foto: Getty Images

7. Priuštite si dobar izlazak

Vikend s curama uvijek je dobra ideja. Svakome je s vremena na vrijeme potreban bijeg od svakodnevice u odličnom društvu bliskih prijateljica u čijoj prisutnosti uživate i možete biti točno ono što jeste. Bilo da je riječ o wellness-vikendu u kojem se zajedno opuštate ili ste tip koji radije uživa u gradskom šušuru uz ples do jutra, uvijek je lijepo vidjeti nekolicinu prijateljica koje se zajedno istinski zabavljaju. Red zajedničkog smijeha, red suza i red pjesme, a možda vas i iznenadi gratis piće koje stiže od konobara kojemu se svidjela vaša odlična energija. Super je kad kuća časti.

Svakome je s vremena na vrijeme potreban bijeg od svakodnevice u odličnom društvu bliskih prijateljica Svakome je s vremena na vrijeme potreban bijeg od svakodnevice u odličnom društvu bliskih prijateljica Foto: Getty Images

8. Potražite sreću u sitnicama

Uživajte u sitnicama koje mame osmijeh na lice. Neke sitne geste koje ponekad nesvjesno napravimo našim bližnjima mogu uljepšati cijeli dan. Darujte susjedu osmijeh kad god vam se za to pruži prilika, iznenadite kolege na poslu omiljenom kavom ili prijateljici ispecite najdraži kolač. Za svako dobro djelo sreća će nam se osmjehnuti natrag. Očistite police i donirajte sitnice koje vam više ne trebaju, a nekoga mogu itekako razveseliti. Počistite ormar, razveselite nekoga odjećom za koju se samo pravite da ćete još koji puta nositi i dobro provjerite džepove, možda vas nešto iznenadi. Super je kad nađeš novac u džepu.

9. Naučite nešto novo

Jedan od vaših novih hobija svakako bi moglo biti učenje stranog jezika ili online tečaj u kojem ćete unaprijediti neke svoje vještine. Internet je prepun brojnih mogućnosti koje samo čekaju da ih iskoristimo. Znanje je dragocjeno i za njega nikad nije kasno. Super je kad ne kasni.

Supersport Supersport Foto: Supersport

10. Prepustite se klasicima

Bilo da je riječ o filmu koji niste nikad gledali ili ga toliko volite, pa u njemu želite uživati još jednom, napravite popis filmskih klasika i prepustite se uživanju. Od Doručka kod Tiffanyja do Zgodne žene ili Mostova okruga Madison, uživajte u vječnim filmovima koji nas ne prestaju inspirirati u svakodnevnom životu. Ostanite budni mrvicu duže i ne propustite kraj, super je kad reklama traje ovako kratko.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Supersport po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju