Marilyn Monroe je na filmu, ali na crvenim tepisima voljela nositi oskudne odjevne komade koje su naglašavale njezine obline, a zbog kojih je dobila titulu najvećeg seks simbola dvadesetog stoljeća.

Galerija Marilyn Monroe upoznala je kraljicu u listopadu 1956. godine Marilyn Monroe prekršila je kraljevska pravila i nosila pripijenu zlatnu haljnu dubokog dekoltea Ispod haljine su joj se nazirale sandale s visokom platformom +1 Marilyn je preselila u Englesku kako bi snimila film Princ i plesačica s Laurenceom Olivierom

Uska prozirna haljina Boba Mackieja u kojoj je Johnu F. Kennedyju javno zapjevala Sretan rođendan, predsjedniče nije jedini model koji je iznenadio svjetsku javnosti. Sličan efekt polučila je i kreacija koju je nosila prvi (i posljednji) puta kada je upoznala bivšu britansku kraljicu Elizabetu II.

Dogodilo se to 29. listopada 1956. godine u Londonu uoči premijere filma „Bitka na rijeci Plati“ redatelja Emerica Pressburgera i Michaela Powella. Holivudska zvijezda pozvana je da uveliča premijeru u Empire Theatreu na trgu Leicester s brojnim drugim slavnim ljudima onoga vremena, uključujući i njezinog tadašnjeg supruga Arthura Millera.

Marilyn je preselila u Englesku kako bi snimila film Princ i plesačica s Laurenceom Olivierom Marilyn je preselila u Englesku kako bi snimila film Princ i plesačica s Laurenceom Olivierom (Foto: Guliver)

U ljeto 1956. godine preselila je u Englefield Green u Engleskoj kako bi snimila romantičnu komediju „Princ i plesačica“ s legendarnim glumcem Laurencom Olivierom. Biografi glumice otkrili su kako je to ljeto postala opčinjena 30.-godišnjom kraljicom koja je usto bila i njezina vršnjakinja.

S obzirom da je živjela svega nekoliko kilometara od kraljevske palače u Windsoru, Marilyn Monroe imala je veliku želju upoznati Elizabetu II. i s njom popiti popodnevni čaj.

Kada je dobila priliku pružiti joj ruku – oduševila se. Navodno je bila iznimno nervozna te se satima pripremala za susret. Filmski frizer Gordon Bond bio je zadužen za njezinu frizuru – napravio joj je elegantnu nisku punđu.

Marilyn Monroe prekršila je kraljevska pravila i nosila pripijenu zlatnu haljnu dubokog dekoltea Marilyn Monroe prekršila je kraljevska pravila i nosila pripijenu zlatnu haljnu dubokog dekoltea (Foto: Profimedia)

Iako su sve dame koje su prisustvovale događanju dobile naputak da se odjenu konzervativno, Marilyn je prekršila to pravilo. Nosila je dugu haljinu, ali je odabrala pripijen model od zlatnog lamea s tankim naramenicama i dubokim dekolteom koji je naglasio njezine ženstvene adute.

Haljina je bila toliko uska da joj je nekoliko osoba morala pomoći da se u nju uvuče, te je u potpunosti ocrtavala njezine obline. Uz to je bila vrlo duga, pa je uz nju morala nositi prozirne sandale s vrtoglavom platformom.

Ispod haljine su joj se nazirale sandale s visokom platformom Ispod haljine su joj se nazirale sandale s visokom platformom (Foto: Profimedia)

Noć je bila vrlo hladna u Londonu, pa je preko golih ramena prebacila odgovarajući plašt napravljen od istog zlatnog materijala te odjenula duge rukavice do laktova.

Iako se nije pridržavala pravila odijevanja, kraljica Elizabeta II. nije izgledala uznemireno tom činjenicom. Kada je stigla do Marilyn (u redu ljudi koji su čekali da je upoznaju) kratko ju je odmjerila, nasmijala se i pružila joj ruku, dok je holivudska zvijezda napravila savršeni nakon.

Dame su potom nakratko komentirale kako su susjede i kako obje uživaju u ovom dijelu Engleske, a holivudska diva joj je povjerila da često ide sa suprugom na vožnje biciklom kako bi istražila okolicu svojeg novog doma.

Kraljica stila: Izdanja Elizabete II. s kojima je prešišala i Catherine Middleton Kraljica stila Elizabeta II. John F. Kennedy i Jackie na primanju kod kraljice Elizabete II. 1961. godine Kraljica je voljela nositi raskošne haljine i upečatljivi nakit za službene večere +8 I u mlađoj dobi kraljica je voljela jarke boje

Kraljica je vrlo srdačna, ona zrači slatkoćom, priznala je Marilyn kasnije okupljenim pripadnicima medija. I kraljica je imala slično mišljenje o holivudskoj divi.

Izvori bliski kraljevskom dvoru tvrde da je Elizabeta II. nakon susreta povjerila svojoj prijateljici – Gospođica Monroe je vrlo draga osoba. Bilo mi ju je žao jer je bila toliko nervozna da je polizala sav ruž.

Ostavila je na nju pozitivan dojam, a kraljica je navodno nakon susreta pogledala sve Merlinkine filmove.

Merlinka je napravila savršeni naklon kad je upoznala kraljicu Elizabetu II. Merlinka je napravila savršeni naklon kad je upoznala kraljicu Elizabetu II. (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju