Kadifa, kadifica, kranjčec... sve su to nazivi za jednu te istu prekrasnu cvjetnicu koju mnogi obožavaju zbog njezine nezahtjevnosti. Ova ljupka biljka podrijetlom iz Srednje Amerike uspjet će u gotovo svakoj zemlji, prepoznatljiva je po žutim i narančastim cvjetovima, a njezini cvatovi mogu biti jednostavni ili puni.

Galerija Kadifa je nezahtjevna ljepotica koja uspijeva svima - 4 Kadifa je nezahtjevna ljepotica koja uspijeva svima - 6 Kadifa je nezahtjevna ljepotica koja uspijeva svima - 5 +2 Kadifa je nezahtjevna ljepotica koja uspijeva svima - 7

Ovisno o sorti, kadifa će narasti 20 do 70 centimetara u visinu, a najviše joj odgovaraju sunčana do polusjenovita mjesta. Idealna je biljka za vrtove, ali i za balkone. Spada u skupinu nezahtjevnih krasotica koje uvijek uspijevaju.

Kadifa je odličan izbor i ako ste u potrazi za biljkom koja će brzo proklijati. Uz malo zemlje i vode to se može dogoditi već u roku od nekoliko dana.

Radi se o biljci koja jako dugo cvate, od lipnja do zime. Ako joj želite što više produžiti cvat, bitno je da redovito uklanjate osušene cvjetove.

Kadifu ne trebate prečesto ni prekomjerno zalijevati.

Neodoljiva papučica - 2 Neobična orhideja koja izgleda poput papučice, a miriše na marelice

Flamingov cvijet Flamingov cvijet: Nezahtjevna biljka u obliku srca koja će ukrasti svu pažnju

I na kraju, za sve vlasnike vrtova bitna je informacija ta da zahvaljujući kadifi on može biti još ljepši. Naime, kadife privlače pčele, a istovremeno svojim mirisom i okusom korijenja tjeraju životinje koje vrtu mogu nanijeti štetu.

Kadifa je nezahtjevna ljepotica koja uspijeva svima - 2 Za kadifu se nije teško brinuti (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju