Kadifa, kadifica, kranjčec... sve su to nazivi za jednu te istu prekrasnu cvjetnicu koju mnogi obožavaju zbog njezine nezahtjevnosti.

Galerija

Ova ljupka biljka podrijetlom iz Srednje Amerike uspjet će u gotovo svakoj zemlji, prepoznatljiva je po žutim i narančastim cvjetovima, a njezini cvatovi mogu biti jednostavni ili puni.

Ovisno o sorti, kadifa će narasti 20 do 70 centimetara u visinu, a najviše joj odgovaraju sunčana do polusjenovita mjesta. Idealna je biljka za vrtove, ali i za balkone. Spada u skupinu nezahtjevnih krasotica koje uvijek uspijevaju.

Kadifa je odličan izbor i ako ste u potrazi za biljkom koja će brzo proklijati. Uz malo zemlje i vode to se može dogoditi već u roku od nekoliko dana.

Radi se o biljci koja jako dugo cvate, od lipnja do zime. Ako joj želite što više produžiti cvat, bitno je da redovito uklanjate osušene cvjetove.

Kadifu ne trebate prečesto ni prekomjerno zalijevati.

I na kraju, za sve vlasnike vrtova bitna je informacija ta da zahvaljujući kadifi on može biti još ljepši. Naime, kadife privlače pčele, a istovremeno svojim mirisom i okusom korijenja tjeraju životinje koje vrtu mogu nanijeti štetu.

Kadifa je nezahtjevna ljepotica koja uspijeva svima - 2
Za kadifu se nije teško brinuti (Foto: Living4media)