Flamingov cvijet (lat. Anthurium) jedna je od sobnih biljaka koja definitivno privlači poglede. Ova tropska biljka podrijetlom iz Srednje i Južne Amerike zato krasi mnoge domove.

Galerija Flamingov cvijet Flamingov cvijet - 5 Flamingov cvijet - 3 +7 Uz pravilnu njegu nagradit će vas prekrasnim izgledom

Biljka je prepoznatljiva po svojim krupnim i sjajnim listovima i voštanim cvjetovima jarkih boja. Najpoznatiji i najčešći su cvjetovi crvene boje, ali mogu biti i bijeli i ružičasti. Zbog srcolikog oblika cvjetova ovu biljku naziva se i biljkom sa srcem, a simbol je ljubavi i prijateljstva.

Pravilna briga za ovu biljku nije zahtjevna sve dok joj osiguravate nekoliko ključnih elemenata.

Kalanhoa je još jedna biljka koja se ubraja u sukulente - 3 Kalanhoa: Sukulent prekrasnih cvjetića koji može biti i savršen poklon

Odgovarat će joj boravak na svim razinama neizravnog svjetla, ali imajte na umu da će biljka koja boravi na slabo osvijetljenom dijelu imati manje cvjetova i rasti će sporije.

Flamingov cvijet ne podnosi izravnu sunčevu svjetlost koja mu može uništiti listove. Najviše mu, dakle, odgovara jarko, neizravno svjetlo.

Flamingov cvijet - 5 Biljka ne podnosi izravnu sunčevu svjetlost (Foto: Getty Images)

Voštani cvijet Voštani cvijet: Otporna biljka neobičnih cvjetova koja ne traži puno pažnje

Što se tiče temperature, ova biljka voli toplinu, a najsretnija je na temperaturama koje se kreću od 20 do 22 stupnja Celzijeva. Potrudite se da se temperatura prostorije u kojoj boravi ne spušta ispod 16 stupnjeva Celzijevih.

Također, biljku držite dalje od propuha i vrućih radijatora. Zbog činjenice da voli visoku vlažnost zraka, za ovu biljku i kupaonica je mjesto koje će joj savršeno odgovarati.

Jaglac spada u rane vjesnike proljeća - 3 Jaglac: Jeftin i tako lijepi vjesnik proljeća u najvedrijim bojama

Klivija je prekrasna biljka koja izgledom posjeća na vodoskok - 3 Izdrživa klivija: Ljepotica s predivnim cvjetovima koja podsjeća na vodoskok

Kada je u pitanju zalijevanje, u zimskom periodu dovoljnu ju je zalijevati jednom tjedno, a ljeti to možete činiti i češće. Dva puta tjedno trebala bi biti dovoljna. Povremeno biljku poprskajte pomoću rasprišivača tako da se osjeća kao da je u svojim tropskim krajevima.

Uz pravilnu njegu i redovitu gnojidbu, ova biljka može davati nove cvjetove tijekom cijele godine. Međutim, obično postoje ciklusi tromjesečnog cvjetanja, nakon kojih slijedi nekoliko mjeseci bez cvatnje, a zatim ponovno tri mjeseca cvjetanja.

Sjajni listovi i novi cvjetovi najbolji su dokaz da se za ovu biljku dobro brinete.

Flamingov cvijet - 2 Flamingov cvijet (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju