Status žene u društvu do danas se nije znatno promijenio, razne predrasude prema ženama još uvijek su itekako prisutne u mnogim segmentima života, pri čemu moda i odijevanje žena nisu izuzetak.

 

Inspirirana tim promišljanjima nastala je kolekcija "Sisters" kojom sestre dizajnerice iz Kaftan studija, propitujući svoje vlastite različitosti, predstavljaju dva autentična vizualna izraza koji iako su naizgled drugačiji ipak funkcioniraju zajedno - jedinstveno.

Poštovanje različitosti, sloboda izbora, razumijevanje, tolerancija, ljubav i prihvaćanje neke su od najplemenitijih odlika ljudskog bića i manifest slobode koju Kaftan studio hrabro demonstrira u svojem umjetničkom djelovanju u sferi modnog dizajna.

Paralelno s finaliziranjem nove kolekcije na Instagramu smo pozvale sve žene da objave storije pod hashtagom #sisters - te je tako nastala svojevrsna inicijativa koji je imala sjajan odaziv, gdje se mogla vidjeti cijela lepeza različitih žena, prijateljica, sestara, koje su potpuno različite, ali prihvaćaju jedna drugu bez predrasuda s ljubavlju i uvažavanjem.

Slika nije dostupna Kako je predivna! Lejla Filipović u oskarovskoj haljini na 25. Sarajevo film festivalu

Interesantno nam je i kao dizajnerice godinama svjedočimo tome da žene, bez obzira na životna uvjerenja, lična viđenja i stavove, vrlo lako pronalaze zajednički jezik kada je riječ o modi i odijevanju. Moda kao umjetnost ima snagu spajati sve različitosti i mišljenja smo da je upravo to njezina najveća vrijednost.

Bridal kolekcija Kaftan studija - 14 "Kaftan studio" vjenčanice: 15 romantičnih modela koji se mogu nositi i nakon vjenčanja

Kaftan studio preporučuje da pogledate prelijepe manekenke Nataliju Denić i Snežanu Gašić pred objektivom najboljeg BH modnog fotografa Edvina Kalića, a pritom kao soundtrack poslušate i pjesmu "Sisters Are Doin' It For Themselves" by Eurythmics and Aretha Franklin.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju