Njegovo ime je Dui, što na vijetnamskom znači rakun, ali on je zapravo pas koji nalikuje mački. I zbog svojeg neobičnog izgleda i neodoljive slatkoće postao je zvijezda na Instagramu.

Simpatični, zaigrani psić Dui ima lice psa, dok mu debeljuškasto tijelo malo nalikuje na mačkino, zahvaljujući sivoj dlaci nalik flafastom krznu, šiljastim ušima i repu.

Kao i većina pasa, mali Dui, koji sada ima oko pet mjeseci i živi u Vijetnamu, voli se zaigrati, plaziti jezik i svojom ljupkošću zabavljati i oduševljavati sve oko sebe.

Slika nije dostupna Može li slađe? Poslušajte medenog korgija kako neodoljivo zavija dok jede

Iako ni njegovi vlasnici Hai Anh i Tuan ne znaju točno koje je Dui pasmine, pretpostavljaju da bi mogao biti križanac između drevne vijetnamske pasmine H'mong i kratkonoge pasmine Dingo.

Ali mislimo da bi mogao imati i neku gensku mutaciju, dodaju vlasnici.

H'mong je pasmina uzgajana na lov te kao čuvari, a riječ je o vrlo društvenim psima koji se dobro slažu s djecom i drugim životinjama. Lojalni su i zaštitnički nastrojeni prema svojem teritoriju. I naravno, jako slatki i luckasti, kao što se može vidjeti iz Duinih fotografija na Instagramu.

Njegovi vlasnici redovito dijele dogodovštine svog mezimca, a tu su i drugi ljubimci s kojima se veseli medenjak Dui voli družiti i provoditi vrijeme.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju