Svake zime Uggs čizme ponesu titulu najpopularnije obuće kod ženske populacije. To i ne čudi s obzirom na da osim što su "it" komad, u njima vam nikad za noge neće biti hladno. Kako biste ih svoje Uggs čizmice što bolje sačuvali i produžili im vijek trajanja, slijedite ove savjete

1. Koristite impregnacijski sprej
Čim ih izvadite iz kutije, Uggsice pošpricajte sa sredstvom koje je vodootporno i protiv mrlja. Tako se odmah od prvog nošenja pa nadalje prljavština neće moći skupljati u materijalu čizmi te ćete spriječiti nastajanje mrlja.

2. Nemojte ih natapati vodom
Pod svaku cijenu nastojte izbjeći natapanje Uggsica u vodi ili otopljenom snijegu. Osim što će vam čizme biti pune vidljvih vodenih mrlja, mogao bi im se i sam oblik promijeniti, odnosno može doći do oslabljenja materijala i ljepila koje ih drži.

3. Nemojte ih stavljati pod direktan izvor topline
Bilo da se radi o radijatoru, električnoj grijalici ili pak suncu, ostavljanjem Uggsica ispod direktnog izvora topline izblijedit će im boja te bi materijal mogao postati suh i napuknut.

4. Ne stavljajte sredstvo za čišćenje izravno na čizme
Pri čišćenju Uggs čizmi, samo sredstvo nikad nemojte nanositi na njih, jer tako riskirate pojavu mrlja. Umjesto toga, sredstvo nanesite na spužvicu ili krpicu s kojom ih kanite očistiti.

5. Koristite četku s mekanim dlakama
Ako čizme iščetkavate s hrapavom, grubom četkom od čvrstih dlaka ili žice riješit ćete se prljavštine, ali biste mogli ostaviti i nepopravljive ogrebotine na materijalu. Stoga je najbolje rješenje četka s mekanim dlakama. No, pletene modele i one s aplikacijama ili detaljima ne smije se četkati ni trljati.

 

A photo posted by UGG® (@ugg) on

6. Temeljito osušite čizme prije spremanja
Prije nego što spremite Uggsice, pustite ih da se do kraja u potpunosti osuše. Ako ih odlučite spremiti dok su još imalo vlažne, plijesan se može stvoriti te ih uništiti.

7. Izbjegavajte ih nositi na mjestima gdje se mogu nepotrebno zaprljati, ogrebati ili uništiti
Nemoguće je u potpunosti izbjeći takve stvari, ali ih ponekad možete spriječiti. Naime, klasični modeli Uggs čizmi zapravo nisu namijenjeni za kišu i snijeg, a o blatnjavom terenu ni ne moramo pričati.

8. Nosite čarape
Znamo da su toliko udobne i tople, da imate osjećaj kako nošenje čarapa nije ni potrebno. No, kako biste spriječili razvitak neugodnih mirisa, nošenje čarapa je obavezno. Također, sprejevi protiv neugodnog mirisa obuće isto su dobra opcija.

9. Napunite čizme papirom kada ih ne nosite
Napunite Ugg čizme papirom ili malim zarolanim ručnicima, kako bi što bolje sačuvali njihov originalni oblik dok ih ne koristite, odnosno dok su spremljene u kutiji.

10. Odnosite ih profesionalcu na čišćenje
Nevažno radi li se o godišnjem čišćenju ili pak ako u određenoj situaciji niste sigurni kako najbolje ukloniti mrlju s čizmica, jednostavno ih odnesite na profesionalno čišćenje. No, kemijsko čišćenje se ne preporučuje.

Za razliku od originalnih Uggsica, lažni modeli se brzo raspadnu, jeftini su te nisu visoke kvalitete. Također, originalne Uggsice možete prepoznati po šavovima, koji su na lažnim modelima neodgovarajući, te po uzdignutom UGG logu na đonu original čizmica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju