Svježe začinsko bilje može dodati itekako puno okusa jelima, ali zbog vrlo kratkog vijeka trajanja bilje kupljeno u trgovini brzo uvene. Pomoću iduća najjednostavnija trika začinsko bilje trajat će dvostruko duže

 

Začinsko bilje s drvenastim stabljikama poput ružmarina i timijana treba se držati na drugačiji način nego mekano začinsko bilje kao što su peršin i senf. Životni vijek svježeg začinskog bilja je samo dva dana, dok će mini biljka trajati oko tri dana.

'Svježe začinsko bilje može dodati itekako puno okusa jelima, ali zbog vrlo kratkog vijeka trajanja bilje kupljeno u trgovini brzo uvene'

Iduća 3 načina pomoći će vam da začinsko bilje traje dvaput duže nego inače:

1. Mekano začinsko bilje poput bosiljka i korijandera izvadite iz pakiranja čim ga kupite, stavite ga u čašu napunjenu s dva i pol centimetra vode te držite u hladnjaku.

2. Drvenasto začinsko bilje izvadite iz plastičnog pakiranja, zamotajte ga u vlažnu kuhinjsku krpu i zatim stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje koja mora biti zatvorena.

3. Ostatke začinskog bilja možete zamrznuti u vodi u posudama za led. Kockicu leda jednostavno stavite u jelo koje se kuha i tako ćete mu dodati finog okusa začinskog bilja. Bilje možete zamrznuti i u otopljenom maslacu ili maslinovom ulju ako ne želite dodavati vodu jelu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju