Prošlo je 12 godina otkako je svijet prerano napustio neprežaljeni Heath Ledger. Australski glumac postumno je nagrađen Oscarom za maestralnu glumu u filmu The Dark Knight, a upravo je priliku za rad na takvim velikim holivudskim projektima djelomično zaradio i nastupom u filmu 10 razloga zašto te mrzim.

Galerija Nekad i sad: Glumci filma 10 razloga zašto te mrzim - 3 Nekad i sad: Glumci filma 10 razloga zašto te mrzim - 7 Nekad i sad: Glumci filma 10 razloga zašto te mrzim - 2 +7 Nekad i sad: Glumci filma 10 razloga zašto te mrzim - 1

Kada je izašla u hrvatska i svjetska kina prije više od 20 godina, ova netipčna tinejdžerska komedija privukla je mnogo pažnje publike i kritike.

Za razliku od većine filmova onoga doba i žanra, glavna junakinja nije patila za najvećim ljepotanom u školi niti ga je planirala „osvojiti“ svojim ženstvenim adutima.

On je snubio nju.

Nekad i sad: Glumci filma 10 razloga zašto te mrzim - 8 Julijina i Heathova kemija zaslužna je za uspjeh filma (Foto: Profimedia.hr / Getty Images)

Pa iako je u cijelu priču bila uključena oklada i druge tinejdžerske drame, film se pretvorio u veliku odskočnu dasku za razvoj karijere većine glumačke ekipe.

Najviše pažnje su privukli Heath Ledger i njegova partnerica Julia Stiles koja je utjelovila Kat Stratford, a koja se kasnije pojavila u nizu zanimljivih projekata – od akcijskog serijala "Bourneov identitet" do hvaljene drame "Silver Linings Playbook".

Katinu sestru Biancu (Larisa Oleynik) u filmu je pokušao osvojiti sramežljivi Cameron kojeg je utjelovila dječja glumačka zvijezda Joseph Gordon-Levitt, a koji danas surađuje s uvaženim redateljima poput Christophera Nolana, Davida Finchera i sličnih.

Kako nakon 20 godina izgledaju glumc hvaljenog tinejdžerskog filma "10 razloga zašto te mrzim“, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Nekad i sad: Glumci filma 10 razloga zašto te mrzim - 7 Julia Stiles priije 20 godina i danas Foto: Profimedia.hr / Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju